ΑΣΕΠ 2Κ/2026: Πέντε “μυστικά” κρυμμένα στην προκήρυξη

Πέντε “μυστικά” κρυμμένα στο κείμενο προκήρυξη έχει ο νέος διαγωνισμός μονίμων του ΑΣΕΠ με αριθμό 2Κ/2026.
Σημειώστε:
- Προβλέπονται για ορισμένες ειδικότητες επικουρικοί πίνακες στους οποίους μπορούν να συμμετάσχουν οι υποψήφιοι με μειωμένα προσόντα ή και με άλλους τίτλους σπουδών. Αυτό θα συμβεί στην περίπτωση που δεν καλυφθούν οι θέσεις από υποψηφίους των κύριων προσόντων.
- Απαιτείται συμπλήρωση όλων των κωδικών θέσεων εάν ο βασικός τίτλος σπουδών είναι αποδεκτός για διαφορετικές ειδικότητες. Ισχύει για τις ειδικότητες ΤΕ και ΔΕ. Εάν δεν συμπληρωθούν οι αντίστοιχοι κωδικοί οι υποψήφιοι ουσιαστικά δεν μπορούν αν επιλέξουν τις διαφορετικές ειδικότητες που σχετίζονται με τον τίτλο σπυοδών τους.
- Προβλέπονται θέσεις με μεταφορά στην κατηγορία ΔΕ εάν δεν καλυφθούν από υποψηφίους ΤΕ. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι θέσεις αυτές μπορούν να διεκδικηθούν από υποψηφίους με απολυτήριο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
- Η προκήρυξη προβλέπει 35 διαφορετικούς κωδικούς πρόσθετων προσόντων, με το πιο κρίσιμο να είναι ο 001. Εάν κάποια θέση απαιτεί πρόσθετο προσόν αυτό φαίνεται σε ειδική στήλη στον Πίνακα Θέσεων. Εάν μία θέση απαιτεί πρόσθετο προσόν και ο υποψήφιοι δεν το διαθέτει τότε αυτόματα τίθεται εκτός μάχης.
- Προβλέπονται μέχρι 120 προτιμήσεις θέσεων. Δηλαδή οι επιλογές του υποψηφίου δεν μπορούν να υπερβούν τους 120 διαφορετικούς κωδικούς. Σχεδόν όλες οι θέσεις είναι μέσα στο όριο των 120 προτιμήσεων. Μία μόνο ειδικότητα (μαίες) εμφανίζει 156 διαφορετικούς κωδικούς. Σε αυτή την περίπτωση οι υποψήφιοι θα πρέπει να περικόψουν τουλάχιστον 36 κωδικούς.
Οι 1.696 θέσεις της προκήρυξης 2Κ/2026 είναι μόνιμες. Μην σας μπερδέψει το γεγονός ότι στον τίτλο της προκήρυξης γράφει “ορισμένου χρόνου, τριετούς διάρκειας“. Οι ορισμένου χρόνου αφορούν μόνο το Γενικό Νοσοκομείο “Παπαγεωργίου”.
Από το σύνολο των 1.696 μόνιμων θέσεων οι 839 απευθύνονται σε πτυχιούχους ΤΕΙ και οι 857 σε αποφοίτους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής για την προκήρυξη 2Κ/2026 αρχίζει την Τρίτη, 3 Μαρτίου, στις 08:00 η ώρα και λήγει την Τετάρτη, 18 Μαρτίου, στις 14:00 η ώρα.
- Δείτε ολόκληρη την προκήρυξη ΕΔΩ
Αίτηση για την προκήρυξη 2Κ/2026
Η προκήρυξη απαιτεί ηλεκτρονική αίτηση και Μητρώο ΑΣΕΠ.
Κάντε:
- Έγκυρη αίτηση σύμφωνα με τα ζητούμενα της προκήρυξης 2Κ/2026
- Σωστό Μητρώο (ή επικαιροποίησή του) σύμφωνα με τα πρότυπα του ΑΣΕΠ
Όποια υπηρεσία και να επιλέξετε, επικοινωνήστε τώρα με το workenter.gr.
Δημιουργούμε αίτηση και Μητρώο ΑΣΕΠ σύμφωνα με τις προδιαγραφές της προκήρυξης και του ΑΣΕΠ.
Στείλτε email στο [email protected]
Τηλέφωνα: 211 9555 025, 099, 054, 025, 023, 011, 050 (690 8532 556).
- 59 λεπτά πριν Ποια ψηφία να αποφεύγεις στη λοταρία – Τι λέει ειδικός στα τυχερά παιχνίδια
- 1 ώρα πριν Δεν σε παίρνει ο ύπνος; 7 πρακτικές που βοηθούν
- 2 ώρες πριν Σήμερα η κηδεία του Νάσου Αθανασίου- Πότε και πού θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία

















