ΑΣΕΠ 2Γ/2022: Μόνιμες θέσεις για πολύτεκνους, τρίτεκνους, ΑμεΑ (ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ)
Αφορά δύο προκηρύξεις
Μόνιμες προσλήψεις για πολύτεκνους, τρίτεκνους και ΑμεΑ θα εμπεριέχουν οι προκηρύξεις που θα εκδώσει το ΑΣΕΠ στο πλαίσιο του γραπτού διαγωνισμού 2Γ/2022.
Δείτε: “Νοσοκομεία 2023: Οι 53 ειδικότητες για μόνιμες προσλήψεις με ΑΣΕΠ (ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ)“
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες στις δύο προκηρύξεις που προετοιμάζει η αρμόδια Ανεξάρτητη Αρχή προβλέπονται θέσεις για τις συγκεκριμένες κατηγορίες υποψηφίων.
ΑΣΕΠ 2Γ/2022: Τι ισχύει για τους πολύτεκνους
Ο νόμος για τις προσλήψεις – που υλοποιεί κατά γράμμα το ΑΣΕΠ – ορίζει:
«Ποσοστό δεκαέξι τοις εκατό (16%) στο σύνολο των προκηρυσσόμενων θέσεων μόνιμου προσωπικού και προσωπικού με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου των κατηγοριών Π.Ε., Τ.Ε. κατά κλάδο και ειδικότητα καλύπτεται από πολύτεκνους και τέκνα πολυτέκνων. Για την περίπτωση αυτή εφαρμόζονται τα οριζόμενα στην παρ. 6 του ν. 3454/2006 (Α΄ 75) σε συνδυασμό με την παρ. 9 του άρθρου 67 του ν. 4316/2014 (Α΄ 270)».
ΑΣΕΠ 2Γ/2022: 12% για τρίτεκνους
Ποσοστό 12 των θέσεων θα διατεθεί σε τρίτεκνους. Ο νόμος αναφέρει:
«Ποσοστό δώδεκα τοις εκατό (12%) στο σύνολο των προκηρυσσόμενων θέσεων μόνιμου προσωπικού και προσωπικού με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου των κατηγοριών Π.Ε., Τ.Ε. κατά κλάδο και ειδικότητα καλύπτεται από γονείς με τρία τέκνα και τέκνα αυτών. Για την περίπτωση αυτή εφαρμόζονται τα οριζόμενα στο άρθρο 64 του ν. 4590/2019 (Α΄ 17)».
ΑΣΕΠ 2Γ/2022: Τι προβλέπεται για άτομα με αναπηρία
Το 5 % των θέσεων θα δοθούν σε άτομα με αναπηρία. Η πρόβλεψη του νόμου είναι:
«Ποσοστό πέντε τοις εκατό (5%) στο σύνολο των προκηρυσσόμενων θέσεων μόνιμου προσωπικού και προσωπικού με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου, των κατηγοριών Π.Ε., Τ.Ε. κατά κλάδο και ειδικότητα καλύπτεται από όσους έχουν τέκνο, αδελφό ή σύζυγο, καθώς και από τέκνα ατόμων με αναπηρία με ποσοστό αναπηρίας εξήντα επτά τοις εκατό (67%) και άνω, εξαιτίας βαριών ψυχικών και σωματικών παθήσεων, όπως διαπιστώνεται από τις υγειονομικές επιτροπές των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας και κατ’ εξαίρεση όταν τα άτομα έχουν νοητική αναπηρία ή αυτισμό, για την παροχή της προστασίας απαιτείται ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον πενήντα τοις εκατό (50%)».