ΑΣΕΠ: 200.000 αιτήσεις στις προκηρύξεις των εκπαιδευτικών

Πότε βγαίνουν οι διαγωνισμοί - Πλήρης επιβεβαίωση workenter.gr
Όπως διευκρίνισε ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ, το μηχανογραφικό σύστημα της Ανεξάρτητης Αρχής αναμένει να δεχτεί σχεδόν 200.000 αιτήσεις εκπαιδευτικών

Διευκρινίσεις για τον χρόνο έκδοσης των προκηρύξεων 1ΓΕ/2023 και 2ΓΕ/2023 και τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών έδωσε ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ, Θάνος Παπαϊωάννου.

Όπως διευκρίνισε ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ, το μηχανογραφικό σύστημα της Ανεξάρτητης Αρχής αναμένει να δεχτεί σχεδόν 200.000 αιτήσεις εκπαιδευτικών.

«Υπάρχουν δύο διαδικασίες που τρέχουν παράλληλα. Υπάρχουν οι διαδικασίες της Ειδικής Αγωγής στην οποία μετείχαν 80.000 άτομα, όπου βγήκαν τα προσωρινά αποτελέσματα, βγήκαν τα οριστικά αποτελέσματα της 1ΕΑ και τώρα έχουμε πιάσει την 3ΕΑ τις ενστάσεις που είναι 4.000. Το παλεύουμε να διεκπεραιώσουμε γιατί τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν τον Σεπτέμβριο και πρέπει να είμαστε έτοιμοι για τις ενστάσεις. Τώρα το δεύτερο που τρέχει και αφορά 150.000 – 200.000 άτομα είναι για τη γενική παιδεία» σημείωσε ο κ. Παπαϊωάννου.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ, μιλώντας στην ΕΡΤ, επιβεβαίωσε πλήρως το ρεπορτάζ του workenter.gr για το χρόνο υποβολής αιτήσεων, σημειώνοντας ότι η προθεσμία υποβολής θα τρέξει μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου. Όπως διευκρίνισε, ο χρόνος «επιλέγεται» διότι πολλοί υποψήφιοι που σπουδάζουν και έχουν εξεταστική ενδιαφέρονται να προλάβουν να πάρουν τα πτυχία τους. «Ελπίζω τα πανεπιστήμια να τους βοηθήσουν να επισπεύσουν τις βεβαιώσεις τους», τόνισε χαρακτηριστικά.

Πάνε Τυπογραφείο οι διαγωνισμοί εκπαιδευτικών

Το ΑΣΕΠ έχει προετοιμάσει πλήρως το κείμενο των προκηρύξεων και αναμένεται να αποστείλει τους διαγωνισμούς για δημοσίευση στο Εθνικό Τυπογραφείο.

Για τις συγκεκριμένες προκηρύξεις χρειάζεται καταχώρηση - επικαιροποίηση στοιχείων στο ΟΠΣΥΔ.

Με τις προκηρύξεις 1ΓΕ/2023 και 2ΓΕ/2023, εκπαιδευτικοί θα μπορούν με την αίτησή τους, να ενταχθούν στη "δεξαμενή" για διορισμό, συμμετέχοντας στη σχετική λίστα κατά φθίνουσα σειρά βαθμολογίας.

Η προκήρυξη, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εμπεριέχει τα απαιτούμενα προσόντα κατάταξης και διορισμού ανά κλάδο/ειδικότητα.

Όσοι τα διαθέτουν, παίρνουν μόρια με βάση τον πίνακα, που έχει ήδη καταρτίσει το ΑΣΕΠ.

Κριτήρια και μόρια

Η κατάταξη των υποψηφίων, ανά κλάδο και ειδικότητα, θα γίνει κατά φθίνουσα σειρά βαθμολογίας, με βάση τα παρακάτω κριτήρια:

 1. Βαθμός βασικού τίτλου σπουδών: Βαθμός x 2,5
 2. Δεύτερο πτυχίο ΑΕΙ: 7 μονάδες
 3. Διδακτορικό δίπλωμα: 40 μονάδες
 4. Μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών: 20 μονάδες
 5. Δεύτερος μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών (ενός ακαδημαϊκού έτους τουλάχιστον): μονάδες
 6. Άριστη γνώση ξένης γλώσσας: μονάδες
 7. Πολύ καλή γνώση ξένης γλώσσας: 5 μονάδες
 8. Καλή γνώση ξένης γλώσσας: 3 μονάδες
 9. Πιστοποίηση γνώσης χειρισμού Η/Υ: 4 μονάδες
 10. Επιμόρφωση 300 ωρών (όχι λιγότερο από επτά μήνες): 2 μονάδες
 11. Εκπαιδευτική προϋπηρεσία έως 120 μήνες: 1 μονάδα/μήνα έως 120 μονάδες
 12. Αριθμός τέκνων: 3 μονάδες/τέκνο
 13. Αναπηρία 50% υποψηφίου ή συζήγου ή τέκνου (εφόσον ο γάμος έχει διαρκέσει 4 έτη): Ποσοστό αναπηρίας x 0,4 

Οι αιτήσεις θα γίνουν ηλεκτρονικά στο ΑΣΕΠ, εντός προθεσμίας 15 ημερών.

Αιτήσεις τώρα

Η προθεσμία για την υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων θα είναι 15νθήμερη.

Οι ενδιαφερόμενοι για τις συγκεκριμένες προκηρύξεις θα πρέπει να επικοινωνήσουν άμεσα με το workenter.gr προκειμένου να μπουν σε λίστα προτεραιότητας δημιουργίας της αίτησης στο ΑΣΕΠ και του εντύπου επικαιροποίησης που απαιτείται για το ΟΠΣΥΔ.

Εκδηλώστε άμεσα το ενδιαφέρον σας για ορθή και έγκυρη αίτηση συμμετοχής. Κάντε, τώρα, αίτηση με τις υπηρεσίες του workenter.gr.

Συμπληρώστε άμεσα τη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος ή

Στείλτε μήνυμα στο [email protected] αναγράφοντας στο θέμα "ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ" και στο κείμενο του μηνύματος το ονοματεπώνυμό σας και ένα τηλέφωνό σας.

Εναλλακτικά

Από Δευτέρα έως Παρασκευή, 9 το πρωί με 5 το απόγευμα, καλέστε στα τηλέφωνα:

 • 211 9555 099
 • 211 9555 025
 • 211 9555 050
 • 211 9555 022

Όσες και όσοι στείλουν άμεσα e-mail ενδιαφέροντος θα προηγηθούν όταν εκδοθούν οι προκηρύξεις.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram