2.062 θέσεις σε υπηρεσίες που προσλαμβάνουν ένστολους και διοικητικούς (ΜΟΝΙΜΟΙ)

Όλες οι τελευταίες πληροφορίες - Πώς ο διορισμός

Τρεις μεγάλες υπηρεσίες του Δημοσίου ετοιμάζονται να εκδώσουν προκηρύξεις υψηλού ενδιαφέροντος για την πρόσληψη 2.062 μονίμων υπαλλήλων (ένστολο και διοικητικό προσωπικό).

Οι τρεις φορείς -με διαδικασίες που γίνονται εντός και εκτός ΑΣΕΠ- θα προκηρύξουν σταδιακά το προσεχές διάστημα 2.062 μόνιμες θέσεις.

Το workenter.gr αναλύει σύντομα τις τρεις προκηρύξεις επισημαίνοντας ειδικότητες, κατηγορίες, βαθμίδες εκπαίδευσης και διαδικασία επιλογής. Σημειώστε:

  • 1.214 μόνιμοι στη Δημοτική Αστυνομία: Ο αριθμός των θέσεων έχει οριστικοποιηθεί, η προκήρυξη θα είναι μία και ενιαία, θα εκδοθεί και θα διεκπεραιωθεί εξ΄ ολοκλήρου από το ΑΣΕΠ. Η επιλογή θα γίνει με το σύστημα των μορίων, σε καμία περίπτωση με γραπτό διαγωνισμό. Οι θέσεις θα αφορούν τις ανάλογες υπηρεσίες των δήμων σε όλη τη χώρα. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, από το συνολικό αριθμό των 1.214 θέσεων θα διατεθούν περίπου 400 θέσεις για το δήμο Αθηναίων. Θα είναι ανοιχτή προκήρυξη με συμετοχή των υποψηφίων των κατηγοριών ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ.
  •  700 μόνιμοι στη Δικαστική Αστυνομία: Αφορά ένστολο και πολιτικό προσωπικό. Η επιλογή θα γίνει με γραπτές εξετάσεις εκτός ΑΣΕΠ. Όλοι οι υποψήφιοι θα εξεταστούν σε μαθήματα και θα υποβληθούν σε ψυχο-τεχνικές δοκιμασίες και τεστ. Όσοι επιλέξουν θέσεις ενστόλων θα υποβληθούν επιπλέον σε αθλητικές δοκιμασίες. Για το πολιτικό προσωπικό δεν θα υπάρχουν ηλικίας. Θα διατεθούν 600 θέσεις για ένστολους και 100 σε διοικητικούς. Γίνονται δεκτά όλα τα πτυχία και απολυτήρια ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ.
  •  148 μόνιμοι στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το ΝΙΜΤΣ: Οι θέσεις αφορούν στο σύνολό τους πολιτικό προσωπικό διαφόρων κατηγοριών και ειδικοτήτων. Θα ενισχυθούν, πέραν του νοσοκομείου, και τα τρία Όπλα. Η προκηρύξη, που έχει σχεδόν ολοκληρώσει το ΑΣΕΠ, προβλέπει δεκάδες ειδικότητες για τεχνικούς, παραϊατρικούς και διοικητικούς. Η συγκεκριμένη προκήρυξη έχει πάρει σειρά προτεραιότητας για έκδοση από την Ανεξάρτητη Αρχή.

Σημειώστε ότι οι υποψήφιοι -εφόσον οι ειδικότητά τους υπάρχει και στους τρεις διαωνισμούς- μπορούν να καταθέσουν χωρίς πρόβληματα αίτηση σε όλες τις προκηρύξεις. Όρια ηλικίας υπάρχουν μόνο για το ένστολο προσωπικό της Δικαστικής και Δημοτικής Αστυνομίας.

Για το πολιτικό προσωπικό που θα επιλεγεί στους τρεις φορείς τα όρια ηλικίας είναι αυτά που ορίζονται από το νόμο για τις προσλήψεις, από 18 έως 65 ετών.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram