ΑΣΕΠ 1Κ/2024: Κλήρωση για 1.213 μόνιμες προσλήψεις στην Δημοτική Αστυνομία

Το ΑΣΕΠ προχωρά σε ένα κρίσιμο επόμενο βήμα για την προκήρυξη 1Κ/2024, η οποία αφορά την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ στη Δημοτική Αστυνομία.
Συγκεκριμένα, την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2025 ενεργοποιείται η ηλεκτρονική εφαρμογή λογισμικού ανοικτής κληρωτίδας, με στόχο την ταχύτερη και απολύτως διαφανή ολοκλήρωση της διαδικασίας.
Η ενεργοποίηση της εφαρμογής εντάσσεται στην προετοιμασία για την έκδοση των αναμορφωμένων οριστικών πινάκων κατάταξης, απορριπτέων και διοριστέων, που αφορούν την πλήρωση 1.213 θέσεων μόνιμου προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Πώς λειτουργεί η ανοικτή κληρωτίδα
Σύμφωνα με το άρθρο 15 παρ. 4 του ν. 4765/2021, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με το άρθρο 6 του ν. 5149/2024, η εφαρμογή βασίζεται στην αρχή της τυχαιότητας.
Έτσι, σε κάθε υποψήφιο αποδίδεται μοναδικός τυχαίος αριθμός, ο οποίος θα εμφανίζεται στους πίνακες κατάταξης.
Σε περιπτώσεις απόλυτης ισοβαθμίας, προηγείται ο υποψήφιος με τον μικρότερο αριθμό, χωρίς να απαιτούνται χρονοβόρες επιμέρους κληρώσεις.
Με τον τρόπο αυτό, το ΑΣΕΠ επιδιώκει όχι μόνο να αποφύγει τις επαναλαμβανόμενες κληρώσεις, αλλά και να επιταχύνει σημαντικά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, κάτι που αποτελεί πάγιο αίτημα των υποψηφίων.
Ημερομηνία και ώρα διαδικασίας
Η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2025, στις 14:00, στο κατάστημα του ΑΣΕΠ, παρουσία της Προέδρου της ΚΕΔ των άρθρων 28–30 του ν. 4765/2021, διασφαλίζοντας πλήρη θεσμική εποπτεία και διαφάνεια.
- 1 λεπτό πριν Νέα βίντεο απόδρασης του κρατούμενου από τις φυλακές Κορυδαλλού
- 8 λεπτά πριν Πανελλήνιες 2026: Σε ποια μαθήματα εξετάζονται σήμερα (4/6) οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ
- 9 λεπτά πριν Άλιμος: Σύλληψη 15χρονου για ληστεία και τραυματισμό ηλικιωμένης















