Άρωμα -ισχυρών- γυναικών στους κλάδους IT και Διοίκησης (pics)
Τέσσερα στελέχη της Microsoft που έσπασαν τα κοινωνικά στερεότυπα
Τέσσερις κυρίες, εγνωσμένου κύρους και επιστημονικής επάρκειας, δίνουν τις δικές τους απαντήσεις -μέσω του workenter.gr- για τα χαμηλά ποσοστά που καταλαμβάνουν οι γυναίκες στους τομείς IT και Διοίκησης.
Και τα τέσσερα στελέχη που παρουσιάζουμε σήμερα κατέχουν κομβικά πόστα ευθύνης στο τεχνολογικό κολοσσό της Microsoft. Οι “πρωταγωνίστριές” μας είναι ξεχωριστές, μοναδικές.
Γι΄ αυτό και οι απαντήσεις τους, στην κοινή ερώτηση που τους απευθύνουμε, έχουν ειδικό βάρος. Συνομιλούμε με τις κυρίες:
- Olga Azilazian, Digital Marketing Manager, Microsoft CEE
- Sophie Chanialaki, Modern Workplace Architect, One Commercial Partner, Microsoft CEE
- Myladie Stoumbou, Διευθύντρια Ανάπτυξης Δικτύου Συνεργατών, Central and Eastern Europe Multi-country Region, Microsoft
- Margarita Areteou, Azure Senior Marcoms Manager – Microsoft Central Easter Europe
Βιωματικά -και όχι θεωρητικά- αποτελούν το ιδανικότερο πρότυπο για χιλιάδες γυναίκες να κυνηγήσουν το όνειρο της επαγγελματικής σταδιοδρομίας στο χώρο της τεχνολογίας.
Η κοινή ερώτηση που τους απευθύνουμε είναι η εξής:
Ερώτηση: Οι έρευνες αναδεικνύουν μονίμως το πρόβλημα. Στην Αμερική, την Μέκκα της τεχνολογίας, μόλις το 25% των θέσεων IT στελεχώνονται από γυναίκες, ενώ σε επίπεδο διοίκησης το ποσοστό κατεβαίνει μόλις στο 5%. Γιατί πιστεύετε ότι είναι τόσο μικρή η συμμετοχή; Ποιοι είναι οι 3 πιο σημαντικοί λόγοι;
Δείτε τι μας απάντησαν:
Margarita Areteou, Azure Senior Marcoms Manager – Microsoft Central Easter Europe: To πρόβλημα πιστεύω έχει να κάνει με κοινωνικά στερεότυπα. Έστω και υποσυνείδητα ή χωρίς να μπορεί κανείς καν να το δικαιολογήσει γιατί το πιστεύει, υπάρχει μια αντίληψη ότι οι θετικές επιστήμες ‘δεν είναι για τα κορίτσια’ και όσο υπάρχει αυτή η νοοτροπία και αντίληψη τόσο δυστυχώς περνάει και στα κορίτσια, πολλές από τις οποίες καταλήγουν να διαλέγουν τελικά άλλη κατεύθυνση. Οι απαρχαιωμένες αντιλήψεις αλλά και η λανθασμένη αντιμετώπιση από τους γονείς αλλά και από τα σχολεία τα ίδια, θα αλλάξει σημαντικά και θέλω να πιστεύω ότι έχει ήδη αρχίζει να αλλάζει. Και μετά έχουμε τον εργασιακό χώρο, όπου και εκεί οι γυναίκες σε πολλές χώρες και εταιρείες δυστυχώς αντιμετωπίζουν παρόμοιες προκαταλήψεις. Και εδώ όμως βλέπουμε αλλαγή. Είμαστε σε καλό δρόμο.
Εμείς, στο workenter.gr, κρατάμε την τελευταία επισήμανση. Ότι “είμαστε σε καλό δρόμο” για να σπάσουν τα στερεότυπα και να δημιουργηθούν νέα πρότυπα.