Αποκάλυψη Σκρέκα: Σταματάει η κρατική επιδότηση στο ρεύμα

Το ύψος των τιμών από τους προμηθευτές κρίνει την επιδότηση
Τον χρόνο για τη διακοπή επιδότησης στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος των νοικοκυριών αποκάλυψε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας στα πλαίσια της παρουσίασης του επικαιροποιημένου ΕΣΕΚ

Τον χρόνο για τη διακοπή επιδότησης στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος των νοικοκυριών αποκάλυψε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας στα πλαίσια της παρουσίασης του επικαιροποιημένου ΕΣΕΚ.

Όπως αποκάλυψε ο αρμόδιος υπουργός, Κώστας Σκρέκας, η κυβέρνηση θα σταματήσει να επιδοτεί τους λογαριασμούς ρεύματος «όταν οι ανταγωνιστικές χρεώσεις πέσουν στα 0.15 με 0.16 ευρώ ανά κιλοβατώρα».

Τονίζεται πάντως ότι οι τελικές τιμές μαζί με τις επιδοτήσεις -τουλάχιστον για τη ΔΕΗ- ανέρχονται στα 0.15 με 0.16 ευρώ ανα κιλοβατώρα.

Αυτό δείχνει ότι η διακοπή της κρατικής επιδότησης είναι πιο κοντά από ποτέ, καθώς σύμφωνα με εκτιμήσεις οι τιμές των προμηθευτών αναμένεται να κινηθούν στα επίπεδα 0,20 με 0,22 ευρώ/kWh δηλαδή πολύ χαμηλά ίσως και πάνω από 50%, σε σχέση με τις ανταγωνιστικές χρεώσεις του Ιανουαρίου.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram