Απίστευτο: Νέα εξέλιξη στο διπλό ΚΕΑ – Πήραν πίσω τα χρήματα από τους λογαριασμούς

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση για το περιστατικό

Μία απίστευτη εξέλιξη ακολουθεί το πρωτοφανές περιστατικό που συνέβη σε ορισμένους από τους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Επιδόματος (ΚΕΑ) του ΟΠΕΚΑ, οι οποίοι κατά λάθος έλαβαν διπλή δόση.

Σύμφωνα με αναγνώστες του workenter.gr, οι οποίοι μας γνωστοποίησαν εξ αρχής το περιστατικό, τα «έξτρα» χρήματα που κατεβλήθησαν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, τα πήραν πίσω.

Ακόμα δεν είναι γνωστό τι θα συμβεί με τις περιπτώσεις των δικαιούχων που προχώρησαν σε συνολική ανάληψη του ποσού.

Υπενθυμίζουμε, ότι αρκετοί αναγνώστες του workenter.gr και δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, μας ενημέρωσαν πως είδαν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς «διπλή» καταβολή του επιδόματος (ΚΕΑ), το οποίο καταβάλει ο ΟΠΕΚΑ σε 224.486 πολίτες.

Συγκεκριμένα, αρκετοί δικαιούχοι είδαν διπλή καταβολή του επιδόματος, ενώ ορισμένοι άλλοι δεν είδαν την οικονομική ενίσχυση να πιστώνεται στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Πρώτα, το θέμα αναδείχθηκε  στις ομάδες των δικαιούχων στα κοινωνικά δίκτυα, όπου γίνονταν αναφορές στο διπλό «δώρο» που κατεβλήθη, πιστεύοντας πως είναι ο διπλασιασμός που έχει ανακοινωθεί από την κυβέρνηση.

Η διαφορά όμως είναι πως η αύξηση του ποσού του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος από τον ΟΠΕΚΑ αναμένεται να καταβληθεί, σύμφωνα με τις κυβερνητικές εξαγγελίες, τον Δεκέμβριο του 2022 και όχι νωρίτερα, όπως έχουμε αναφέρει σε προηγούμενο ρεπορτάζ.

Επίσης, αίσθηση προκάλεσε το γεγονός πως ορισμένοι δικαιούχοι μέχρι χθες το απόγευμα δεν είχαν δει τα χρήματα στους λογαριασμούς τους, αλλά αυτό ίσως έγκειται και στο γεγονός πως οι πληρωμές γίνονται σταδιακά από τον ΟΠΕΚΑ.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση από τον Οργανισμό για το περιστατικό, ώστε να ενημερωθούν οι «τυχεροί» παραλήπτες του διπλού επιδόματος για το πως θα διευθετηθεί το ζήτημα, ώστε να μην προκληθεί πρόβλημα στις επόμενες πληρωμές.

Το εγγυημένο ποσό ορίζεται ως ακολούθως:

200 ευρώ το μήνα για μονοπρόσωπο νοικοκυριό

100 ευρώ για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος (δηλαδή ένα επιπλέον 50% προστίθεται στο βασικό ποσό)

50 ευρώ για κάθε ανήλικο μέλος (δηλαδή ένα επιπλέον 25% προστίθεται στο βασικό ποσό)

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram