Απεργία 28 Φεβρουαρίου: Τι ισχύει για ΜΜΜ, σχολεία, εστίαση και δημόσιες υπηρεσίες (ΛΙΣΤΑ)

Στις 28 Φεβρουαρίου 2025, συμπληρώνονται δύο χρόνια από την τραγωδία στα Τέμπη, και έχουν προγραμματιστεί μαζικές απεργιακές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα. Η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) και η Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ) έχουν προκηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία, με κύρια αιτήματα την απόδοση δικαιοσύνης και την ενίσχυση της ασφάλειας στις μεταφορές.

Τέμπη 28/2: Ποιοι απεργούν
Δημόσιος Τομέας
- Εκπαιδευτικοί: Οι δάσκαλοι και καθηγητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα συμμετάσχουν στην απεργία, με αποτέλεσμα τα σχολεία να παραμείνουν κλειστά.
- Υπάλληλοι Δημόσιων Υπηρεσιών: Οι εργαζόμενοι σε δημόσιες υπηρεσίες θα απέχουν από τα καθήκοντά τους, επηρεάζοντας τη λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών.
- Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας: Η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας ανακοίνωσε συμμετοχή στην απεργία, γεγονός που αναμένεται να επηρεάσει τις πτήσεις.
Ιδιωτικός Τομέας
- Ναυτεργάτες: Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) αποφάσισε 24ωρη απεργία, με αποτέλεσμα τα πλοία όλων των κατηγοριών να παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια.
- Οδηγοί Ταξί: Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ταξί (ΠΟΕΙΑΤΑ) προκήρυξε τρίωρη στάση εργασίας από τις 10:00 έως τις 13:00. Παράλληλα, εθελοντές οδηγοί ταξί θα μεταφέρουν δωρεάν διαδηλωτές προς τα σημεία των συγκεντρώσεων.
- Εργαζόμενοι σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ): Αν και δεν έχουν ανακοινωθεί συγκεκριμένες ενέργειες, υπάρχει πιθανότητα για περιορισμένα δρομολόγια ώστε να διευκολυνθεί η μετακίνηση των διαδηλωτών.
- Εργαζόμενοι στην Εστίαση και Ψυχαγωγία: Πολλά νυχτερινά κέντρα και καταστήματα εστίασης έχουν ανακοινώσει ότι θα παραμείνουν κλειστά, αποτίοντας φόρο τιμής στα θύματα της τραγωδίας.
- Εργαζόμενοι στις Χερσαίες Εμπορευματικές Μεταφορές: Το Πανελλήνιο Συνδικάτο Χερσαίων Εμπορευματικών Μεταφορών (ΠΣΧΕΜ) αποφάσισε τη συμμετοχή στην απεργία, επηρεάζοντας τις οδικές μεταφορές εμπορευμάτων.
- Τέμπη: Στην απεργία και οι τεχνικοί της ιδιωτικής τηλεόρασης
- Τέμπη: Δικαστές και Εισαγγελείς κατεβαίνουν από τις έδρες – Στάση εργασίας στις 28 Φεβρουαρίου
Επιπλέον, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ), μαζί με άλλα εργατικά κέντρα από διάφορες περιοχές της χώρας, συμμετέχει στην απεργία, ενισχύοντας το πανελλαδικό κάλεσμα για δικαιοσύνη και ασφάλεια στις μεταφορές. Οι πολίτες καλούνται να ενημερώνονται για τις εξελίξεις και τις ανακοινώσεις των συνδικαλιστικών φορέων, καθώς ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές ή προσθήκες στους συμμετέχοντες κλάδους.

- 1 ώρα πριν Τι σημαίνει το «N» στο κινητό σου
- 2 ώρες πριν Το σχέδιο των Χιλιανών διαρρηκτών: Πώς «χτυπούν» πολυτελείς κατοικίες στην Ελλάδα
- 3 ώρες πριν Ποια ψηφία να αποφεύγεις στη λοταρία – Τι λέει ειδικός στα τυχερά παιχνίδια















