Απειλητική προειδοποίηση Κατζ σε Χαμενεΐ: «Θα έχει την τύχη του Σαντάμ Χουσεΐν»
Ανοιχτή απειλή απηύθυνε ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Ισραέλ Κατζ, προς τον ανώτατο ηγέτη του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, συγκρίνοντάς τον με τον πρώην Ιρακινό δικτάτορα Σαντάμ Χουσεΐν.
Ο Ισραηλινός αξιωματούχος προειδοποίησε τον Χαμενεΐ να «θυμηθεί τι συνέβη στον δικτάτορα της γειτονικής χώρας» που αντιτάχθηκε στο Ισραήλ, παραπέμποντας ευθέως στην τύχη του Σαντάμ, ο οποίος συνελήφθη το 2003 από αμερικανικές δυνάμεις, ενώ κρυβόταν σε υπόγειο καταφύγιο κοντά στην Τικρίτ. Λίγο αργότερα καταδικάστηκε για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και εκτελέστηκε.
Η εμπρηστική δήλωση του Κατζ έρχεται σε μια περίοδο αυξημένης έντασης μεταξύ Ισραήλ και Ιράν, με πολιτικούς και στρατιωτικούς αναλυτές να εκτιμούν πως η ρητορική αυτή ενδέχεται να σηματοδοτεί σκλήρυνση της στάσης του Τελ Αβίβ απέναντι στην Τεχεράνη.
- 3 ώρες πριν Διπλές συντάξεις χηρείας για 8.500 δικαιούχους – Ποιοι θα δουν έως και 470 ευρώ παραπάνω τον μήνα
- 23/08/2026 19:30 Ανεπιθύμητες κλήσεις: Πότε δικαιούστε αποζημίωση 10.000 ευρώ – Όλα τα βήματα
- 23/08/2026 19:00 300 ευρώ σε περισσότερους δικαιούχους: Ποιοι μπαίνουν στο ετήσιο επίδομα από το 2026





