Απάτη με SMS για πακέτα ΕΛΤΑ – Προσοχή στους πολίτες

Απάτη με SMS για πακέτα ΕΛΤΑ – Προσοχή στους πολίτες

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του workenter.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Αύξηση παρουσιάζουν το τελευταίο διάστημα τα παραπλανητικά μηνύματα που ενημερώνουν ψευδώς τους πολίτες για δήθεν πακέτα των ΕΛΤΑ τα οποία δεν παραδόθηκαν. Οι αρχές συνιστούν ιδιαίτερη προσοχή, καλώντας το κοινό να μην ακολουθεί τις οδηγίες που περιλαμβάνονται σε αυτά τα SMS.

Συχνά τα μηνύματα αποστέλλονται από αριθμούς του εξωτερικού με πρόθεμα +63, που αντιστοιχεί στις Φιλιππίνες, στοιχείο που δεν παραπέμπει σε επίσημη επικοινωνία των ΕΛΤΑ. Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις χρησιμοποιούνται και άλλοι αριθμοί, γεγονός που μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εξαπάτησης ανυποψίαστων πολιτών.

Στο περιεχόμενό τους, οι επιτήδειοι ενημερώνουν τον παραλήπτη ότι δήθεν έγινε προσπάθεια παράδοσης πακέτου χωρίς επιτυχία λόγω απαίτησης υπογραφής και τον καλούν να επιλέξει άμεσα μία από τις διαθέσιμες επιλογές, όπως επαναπρογραμματισμό της παράδοσης ή μεταφορά του πακέτου σε σημείο παραλαβής. Παράλληλα, παραθέτουν σύνδεσμο για τη «διαχείριση» της αποστολής και προτρέπουν τον χρήστη να απαντήσει στο μήνυμα ή να αντιγράψει το link σε περίπτωση που δεν ανοίγει.

Οι πολίτες θα πρέπει να αποφεύγουν την πρόσβαση σε τέτοιους συνδέσμους και να μην κοινοποιούν προσωπικά ή τραπεζικά στοιχεία, καθώς πρόκειται για απόπειρες ηλεκτρονικής απάτης.

Τελευταία Νέα
Ακολουθήστε το workenter.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για εργασία, προσλήψεις, ΑΣΕΠ, προκηρύξεις και επιδόματα
Ακολούθησε το workenter.gr στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Daily Review
Arrow Ροή Ειδήσεων

Ενημερώσου Πρώτος

ΜΗΤ: 232509

Αποστολή δελτίων τύπου: enimerosi@workenter.gr

Designed by Sinc.

Developed by Whiskey

© Copyright 2026 workenter.gr