Απαγόρευση συναυλιών στα Εξάρχεια – Τι αποφάσισε ο Χρυσοχοΐδης
Αναστάτωση έχει προκαλέσει η απόφαση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, με τον υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να ανακοινώνει την απαγόρευση των υπαίθριων συναυλιών στα Εξάρχεια, επικαλούμενος λόγους δημόσιας ασφάλειας και «μη αδειοδοτημένων εκδηλώσεων».
Η απόφαση βρίσκει απέναντί της συλλογικότητες, πολιτιστικούς φορείς, αλλά και πολλούς κατοίκους της περιοχής, που κάνουν λόγο για «ποινικοποίηση της πολιτιστικής έκφρασης» και «μετατροπή των Εξαρχείων σε άβατο σιωπής». Καλλιτέχνες ετοιμάζουν δημόσιες αντιδράσεις και ενδεχόμενες κινητοποιήσεις.
Ήδη προετοιμάζονται δημόσιες παρεμβάσεις και ανοιχτές συναυλίες-διαμαρτυρίες, με στόχο να αναδειχθεί η αντίθεση στην απόφαση. Πολλοί κάνουν λόγο για στοχευμένη απονεύρωση του χαρακτήρα της γειτονιάς, που συμπίπτει με τις ευρύτερες παρεμβάσεις αναπλάσεων και εμπορευματοποίησης των Εξαρχείων.
«Η τέχνη δεν ζητά άδεια για να υπάρξει», αναφέρουν χαρακτηριστικά σε κοινή τους ανακοίνωση καλλιτεχνικές ομάδες, καλώντας σε μαζική συμμετοχή σε προγραμματισμένες πολιτιστικές δράσεις τις επόμενες ημέρες.
- 13 λεπτά πριν ΔΥΠΑ: Έρχεται επιδοτούμενη κατάρτιση για εργαζομένους στον ιδιωτικό! Ποιοι μπαίνουν στο πρόγραμμα
- 24 λεπτά πριν Ζαχαράκη για Βάσεις 2026: Οι πιθανές ημερομηνίες ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων
- 25 λεπτά πριν Νέος δρόμος για προσλήψεις από τρίτες χώρες: Ποιες επιχειρήσεις μπορούν να φέρνουν προσωπικό (ΦΕΚ)







