Αντίστροφη μέτρηση για πληρωμές Power Pass και Fuel Pass 2

Πως θα γίνουν οι πληρωμές
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, οι αποζημιώσεις για το Power Pass αναμένεται να δοθεί μέχρι την Παρασκευή 15 Ιουλίου.

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την καταβολή των επιδομάτων ρεύματος Power Pass και καυσίμων Fuel Pass 2 στους δικαιούχους.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, οι αποζημιώσεις για το Power Pass αναμένεται να δοθεί μέχρι την Παρασκευή 15 Ιουλίου.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, ο ίδιος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν και νέες παρεμβάσεις από τον Σεπτέμβριο, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ακρίβεια.

Σημείωσε, επίσης, ότι η δημοσιονομική εικόνα είναι θετική και τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι μπορεί να δημιουργηθεί και νέος δημοσιονομικός χώρος.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε «βρήκαμε δημοσιονομικό χώρο και δίνουμε αυτό το «μαξιλαράκι» πίσω στους πολίτες σε επιδοτήσεις στα καύσιμα, στην ενέργεια. Τώρα δημιουργείται ένας νέος χώρος για τις παρεμβάσεις που θα γίνουν από το Σεπτέμβριο», υπογράμμισε.

Η οικονομική ενίσχυση αφορά στους λογαριασμούς ρεύματος πρώτης κατοικίας ή φοιτητικής στέγης εντός Ελλάδος, που εκδόθηκαν κατά το διάστημα από 1-12-2021 έως και 31-05-2022.

Το ποσοστό επιδότησης ανέρχεται στο 60% της αύξησης της τιμής ρεύματος της πρώτης κατοικίας και, ανάλογα με το ύψος των λογαριασμών, μπορεί να ανέλθει έως και στο ποσό των 600 ευρώ.

Πως θα γίνουν οι πληρωμές του Power Pass

Η πληρωμή των δικαιούχων θα πραγματοποιηθεί μετά την ολοκλήρωση της υποβολής και εξέτασης των αιτήσεων και το ποσό της ενίσχυσης θα πιστωθεί στον τραπεζικό λογαριασμό που έχει δηλώσει ο δικαιούχος στην αίτηση.

Ο δικαιούχος θα λάβει αυτοματοποιημένο μήνυμα στην διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχει δηλώσει στην αίτηση για τη λήψη της ενίσχυσης, με το ποσό της ενίσχυσης που του καταβλήθηκε ή θα ενημερωθεί σε περίπτωση απόρριψης της αίτησης.

Τέλη Ιουλίου η ηλεκτρονική πλατφόρμα Fuel Pass 2

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα για το Fuel Pass 2, όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, θα ανοίξει τις επόμενες ημέρες, προς το τέλος Ιουλίου. Όσον αφορά στις ημερομηνίες καταβολής του επιδόματος, αυτές εκτιμάται ότι θα είναι λίγο αργότερα, δηλαδή, στις αρχές Αυγούστου.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας δήλωσε ότι η επιδότηση στη βενζίνη θα αφορά σε φυσικά πρόσωπα (και ελεύθερους επαγγελματίες) φορολογικούς κατοίκους Ελλάδας, με δηλωθέν εισόδημα τις 30.000 ευρώ για το φορολογικό έτος 2021, το οποίο προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε μέλος του νοικοκυριού και έως τις 45.000 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί πως με τη χρήση της ψηφιακής κάρτας η επιδότηση αυξάνεται κατά 15 ευρώ έναντι των 5 ευρώ που ήταν την προηγούμενη φορά.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram