Ανάβυσσος: Επεισόδια με φοιτητές στη Σύνοδο Πρυτάνεων

Επεισόδια μικρής έντασης σημειώθηκαν στην Ανάβυσσο έξω από το ξενοδοχείο όπου πραγματοποιείται η Σύνοδος των Πρυτάνεων, παρουσία της υπουργού Παιδείας Σοφίας Ζαχαράκη.
Η υπουργός παρουσίασε τις νέες ρυθμίσεις για τις διαγραφές των «αιώνιων» φοιτητών και τις διατάξεις για την αντιμετώπιση της βίας στα πανεπιστήμια, με φοιτητικούς συλλόγους να πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τον χώρο.
Οι φοιτητές επιχείρησαν να πλησιάσουν τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες τους απώθησαν κάνοντας χρήση χημικών, με αποτέλεσμα οι φοιτητές να υποχωρήσουν, φωνάζοντας συνθήματα κατά των σχεδιαζόμενων μέτρων της κυβέρνησης για την ανώτατη εκπαίδευση.
Η ένταση εκτονώθηκε γρήγορα, ενώ η σύνοδος συνεχίστηκε κανονικά, παρά την κινητοποίηση των φοιτητικών συλλόγων που αντιδρούν στις διαγραφές φοιτητών και στη νέα πολιτική ασφάλειας εντός των ΑΕΙ.
- 1 λεπτό πριν Παπαθανάσης: 110 εκατ. ευρώ για 18 νέα έργα στη Δυτική Μακεδονία
- 6 λεπτά πριν Ζεφύρι: Σε κρίσιμη κατάσταση η 3χρονη που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο
- 14 λεπτά πριν Ακαθάριστα οικόπεδα 2026: Λήγει στις 15 Ιουνίου η προθεσμία – Ποιοι κινδυνεύουν με πρόστιμα έως 2.000 ευρώ















