Αναστολή καθηκόντων και χωρίς αποδοχές οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί
H περίοδος της αναστολής δεν θα λογίζεται ως χρόνος πραγματικής δημόσιας υπηρεσίας
Με βεβαίωση εμβολιασμού ή νόσησης από κορωνοϊό ή αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου θα προσέρχονται οι εκπαιδευτικοί στις σχολικές τους μονάδες, σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή σε ν/σ του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
Στην τροπολογία αναφέρεται πως η περίοδος της αναστολής δεν θα λογίζεται ως χρόνος πραγματικής δημόσιας υπηρεσίας.
«Στην περίπτωση εκείνη που μόνιμοι ή απασχολούμενοι με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου εκπαιδευτικοί και μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ δεν προσκομίσουν πιστοποιητικό ή βεβαίωση εμβολιασμού, νόσησης ή αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου, σύμφωνα με τα ειδικότερα προβλεπόμενα στην παρ. 1, τότε δεν τους επιτρέπεται η είσοδος στην σχολικές μονάδες, στις οποίες υπηρετούν και επέρχονται οι εξής συνέπειες: α) Στους μόνιμους εκπαιδευτικούς και τα μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ, με απόφαση του διευθυντή εκπαίδευσης επιβάλλεται, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης γενικής και ειδικής διάταξης, το ειδικό διοικητικό μέτρο της αναστολή καθηκόντων για επιτακτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας. Κατά τον χρόνο αναστολής καθηκόντων, ο οποίος δεν λογίζεται ως χρόνος πραγματικής δημόσιας υπηρεσίας, δεν καταβάλλονται οι αποδοχές» αναφέρεται στην τροπολογία.
Σε ό,τι αφορά τους προσωρινούς αναπληρωτές και ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς, «καθώς και τα μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ, οι οποίοι κατά την ημέρα ανάληψης υπηρεσίας δεν προσκομίζουν στο Διευθυντή/Προϊστάμενο της οικίας σχολικής μονάδας, στον Προϊστάμενο των Κέντρων Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής και Υποστήριξης (ΚΕΔΑΣΥ), στον Προϊστάμενο των Κέντρων Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία (ΚΕΠΕΑ), στον Διευθυντή Εκπαίδευσης ή στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευση, πιστοποιητικό ή βεβαίωση εμβολιασμού, νόσησης ή αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου, σύμφωνα με τα ειδικότερα προβλεπόμενα στην παρ.1, δεν αναλαμβάνουν υπηρεσία. Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας & Θρησκευμάτων δύναται να καθορίζονται περαιτέρω συνέπειες στην περίπτωση επανειλημμένης παράβασης της παρούσας περίπτωσης».
Δείτε ΕΔΩ την τροπολογία