Αναστολή εργασίας για ανεμβολίαστους - Τα μέτρα ισχύουν από τις 13 Σεπτεμβρίου

Δύο rapid test την εβδομάδα για ανεμβολίαστους εργαζόμενους
Δωρεάν rapid test μόνο σε μαθητές

Αναστολή εργασίας από 1η Σεπτεμβρίου για τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία που δεν έχουν εμβολιαστεί ή δεν έχουν πιστοποιητικό νόσησης ενώ από τις 13 Σεπτεμβρίου οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, θα πρέπει να πραγματοποιούν ένα εργαστηριακό τεστ κάθε εβδομάδα, το κόστος του οποίου, 10 ευρώ, θα το πληρώνουν οι ίδιοι, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας που σήμερα το μεσημέρι ανακοίνωσε δέσμη μέτρων για τη θωράκιση της κοινωνίας από το τέταρτο επιδημικό κύμα κορωνοϊού.

Σε ό,τι αφορά στους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς, από τις 13 Σεπτεμβρίου θα πρέπει να κάνουν υποχρεωτικά δύο εργαστηριακά τεστ την εβδομάδα. Δύο τεστ την εβδομάδα θα κάνουν επίσης οι ανεμβολίαστοι ακαδημαϊκοί, οι εργαζόμενοι σε τουρισμό, εστίαση, τηλεοπτικές, κινηματογραφικές, θεατρικές, μουσικές και χορευτικές παραγωγές.

Οι μαθητές θα διενεργούν δύο τεστ την εβδομάδα τα οποία θα παρέχονται δωρεάν από το κράτος και οι φοιτητές θα πραγματοποιούν δύο εργαστηριακά rapid test την εβδομάδα με κόστος 10 ευρώ, τα οποία θα πληρώνουν οι ίδιοι.

Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός, όπως τόνισε ο κ. Κικίλιας, αφορά και ιδιώτες γιατρούς και φαρμακοποιούς ενώ η πολιτεία θα θεσμοθετήσει πρόστιμα και κυρώσεις.

Οι ανεμβολίαστοι δεν θα μπορούν να κάνουν διαγνωστικά τεστ σε δημόσιες δομές, θα πρέπει να απευθύνονται σε ιδιωτικά κέντρα τα οποία και θα πληρώνουν.

Υποχρεωτική θα είναι η χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους αλλά και στους εξωτερικούς όπου υπάρχει συνάθροιση.

Ελεύθερη θα είναι η είσοδος σε ανοικτούς και κλειστούς  χώρους άθλησης, κλειστούς χώρους εστίασης, θέατρα, σινεμά, μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους για τους εμβολιασμένους πολίτες ενώ η είσοδος στους ανεμβολίαστους θα επιτρέπεται βάσει του αποτελέσματος του διαγνωστικού τους τεστ.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram