Αναρχικοί πίσω από το μπλακ άουτ στις Κάννες – Ανέλαβαν την ευθύνη
Ομάδες αναρχικών ανέλαβαν την ευθύνη για το μαζικό μπλακ άουτ που υπέστησαν περιοχές της Νοτιοανατολικής Γαλλίας, συμπεριλαμβανομένων και των Καννών στις οποίες διεξαγόταν το εμβληματικό φεστιβάλ, το μεσημέρι του Σαββάτου (25/5).
Tο Φεστιβάλ των Καννών ήταν και ένας από τους λόγους που οι 2 αυτές ομάδες έβαλαν ως στόχο την συγκεκριμένη περιοχή. «Στόχος της δράσης δεν ήταν μόνο να προκληθεί αναστάτωση στο φεστιβάλ, αλλά και να διακοπεί το ρεύμα σε όλα τα βιομηχανικά καταστήματα» […]«Δεν βρισκόμαστε σε κινηματογραφικό πλατό, αλλά το “cut” φάνηκε να συνοψίζει την επιθυμία μας να “κλείσουμε” αυτό το θανατηφόρο σύστημα», έγραψαν οι αναρχικές ομάδες στην επιστολή τους.
Για «ύποπτη κακόβουλη ενέργεια» έκαναν λόγο και οι Αρχές καθώς όπως ανακοίνωσαν, η μαζική διακοπή ρεύματος προκλήθηκε από εμπρηστική επίθεση σε υποσταθμό και βανδαλισμό ενός πυλώνα ηλεκτροδότησης.
Την ίδια στιγμή, πάνω από 160.000 νοικοκυριά έμειναν χωρίς ρεύμα.
Παρόλα αυτά, χάρη στις εφεδρικές γεννήτριες που διέθετε η διοργάνωση, δεν προκλήθηκε πρόβλημα στη ροή του Φεστιβάλ, και μέχρι να πραγματοποιηθεί η τελετή λήξης το βράδυ του Σαββάτου (24/5), η ηλεκτροδότηση είχε ήδη αποκατασταθεί.
- Μόλις τώρα Εφετείο Αθηνών: Νέα αίθουσα για μεγάλες δίκες – Τα έργα που αλλάζουν το δικαστήριο
- 4 λεπτά πριν Μητσοτάκης για κόκκινα δάνεια: Στήριξη στους συνεπείς δανειολήπτες
- 10 λεπτά πριν Μητρόπουλος: «Στο τραπέζι η μισή 13η σύνταξη»



















