Ανακυκλώνω - Αλλάζω Συσκευή: Μπαίνουν πάνω από 148.000 νέοι δικαιούχοι

Στην επέκταση του προγράμματος ανακύκλωσης ενεργοβόρων συσκευών αναφέρεται ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου
«Πάνω από 380.000 νοικοκυριά θα έχουν τη δυνατότητα να αντικαταστήσουν & να ανακυκλώσουν τις ενεργοβόρες συσκευές τους», επισημαίνει

Στην επέκταση του προγράμματος ανακύκλωσης ενεργοβόρων συσκευών αναφέρεται με ανάρτησή του στο Twitter ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Με σχέδιο επεκτείνεται το πρόγραμμα "Ανακυκλώνω -Αλλάζω Συσκευή" με την ένταξη 148.325 νέων ωφελούμενων», αναφέρει στην ανάρτησή του ο κ. Οικονόμου.

«Πάνω από 380.000 νοικοκυριά θα έχουν τη δυνατότητα να αντικαταστήσουν & να ανακυκλώσουν τις ενεργοβόρες συσκευές τους», επισημαίνει.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Όσοι έχουν προβεί, ήδη, σε αίτηση πρόκειται να συμπεριληφθούν στους 148.325 τυχερούς που θα λάβουν voucher για το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω - Αλλάζω Συσκευή».

Συγκεκριμένα, με επιλογή από τη «δεξαμενή» των υφιστάμενων αιτήσεων, θα προκύψουν οι νέοι επιλαχόντες. Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την ολοκλήρωση της α' φάσης του πραγράμματος, θα ανακοινωθεί και επίσημα η επέκταση του προγράμματος με την ένταξη των νέων δικαιούχων.

Μέχρι στιγμής, οι ωφελούμενοι της α' φάσης ξεπέρασαν συνολικά τις 230.000, μετά και την πρώτη επέκταση, λόγω του πλεονάσματος που δημιουργήθηκε, από το οποίο και εκδόθηκαν επιταγές για άλλους 80.000 επιλέξιμους στο πρόγραμμα. Το ίδιο αναμένεται να γίνει και αυτή τη φορά. Για την ακρίβεια, κάθε δικαιούχος επιδοτείται με 135-710 ευρώ, για να αντικαταστήσει από μία έως τρεις συσκευές (μέχρι 2 κλιματιστικά, 1 ψυγείο και 1 καταψύκτη), ωστόσο πολλοί από αυτούς δεν εξαντλούν το ποσό που τους αναλογεί, οπότε το υπόλοιπο πιστώνεται εκ νέου στο πρόγραμμα.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram