Αναγκαστική προσθαλάσσωση πυροσβεστικού αεροσκάφους στον Κορινθιακό- Σώοι οι πιλότοι

Αναγκαστική προσθαλάσσωση πυροσβεστικού αεροσκάφους στον Κορινθιακό- Σώοι οι πιλότοι

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του workenter.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Αναγκαστική προσθαλάσσωση πραγματοποίησε πυροσβεστικό αεροσκάφος τύπου CL-215, το πρωί της Παρασκευής 25 Ιουλίου 2025, κατά τη διάρκεια επιχείρησης κατάσβεσης πυρκαγιάς στην περιοχή Φενεού Κορινθίας. Το περιστατικό σημειώθηκε κατά την υδροληψία του αεροσκάφους στον Κορινθιακό, κοντά στο Βραχάτι Κορινθίας.

Πώς έγινε η προσθαλάσσωση

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (ΓΕΑ), το αεροσκάφος ανήκε στην 355 Μοίρα Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης και συμμετείχε ενεργά στην αεροπυρόσβεση. Κατά τη διαδικασία ανεφοδιασμού με νερό, παρουσίασε μηχανική βλάβη, γεγονός που οδήγησε το πλήρωμα να προχωρήσει σε προσθαλάσσωση έκτακτης ανάγκης.

Οι δύο πιλότοι είναι καλά στην υγεία τους

Ρυμούλκηση και έρευνα του περιστατικού

Το πλήρωμα του αεροσκάφους – δύο πιλότοι – κατάφερε να εγκαταλείψει το αεροσκάφος έγκαιρα και με ασφάλεια, πέφτοντας στη θάλασσα. Και οι δύο είναι καλά στην υγεία τους, σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές.

Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση ρυμούλκησης του CL-215 στον Κορινθιακό, ενώ στην περιοχή μεταβαίνει ειδικό τεχνικό κλιμάκιο της Κινητής Ομάδας Συντήρησης Υποβρύχιων και Θαλάσσιων Εγκαταστάσεων (ΚΟΣΥΘΕ) της Πολεμικής Αεροπορίας, για διερεύνηση των αιτίων της βλάβης και αξιολόγηση της κατάστασης του αεροσκάφους.

Δείτε βίντεο από τη ρυμούλκηση του πυροσβεστικού αεροσκάφους στον Κορινθιακό

Τελευταία Νέα
Ακολουθήστε το workenter.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για εργασία, προσλήψεις, ΑΣΕΠ, προκηρύξεις και επιδόματα
Ακολούθησε το workenter.gr στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Daily Review

Ενημερώσου Πρώτος

ΜΗΤ: 232509

Αποστολή δελτίων τύπου: enimerosi@workenter.gr

Designed by Sinc.

Developed by Whiskey

© Copyright 2026 workenter.gr