Αναδρομικά μισθωτών και συνταξιούχων: Δηλώσεις για τα έτη 2015-2024 και έως 48 δόσεις
Οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι που έλαβαν μέσα στο 2025 αναδρομικά ποσά για αποδοχές προηγούμενων ετών θα πρέπει να τα δηλώσουν στην Εφορία με τροποποιητικές δηλώσεις.
Η υποχρέωση αφορά αναδρομικά που αντιστοιχούν σε ένα ή περισσότερα έτη από την περίοδο 2015-2024. Οι δηλώσεις θα υποβληθούν ηλεκτρονικά, ώστε τα ποσά να φορολογηθούν στο έτος στο οποίο πραγματικά ανήκουν.
Αν από τις νέες δηλώσεις προκύψει φόρος, οι φορολογούμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να τον ρυθμίσουν. Συγκεκριμένα, μπορούν να εντάξουν την οφειλή στην πάγια ρύθμιση και να την πληρώσουν σε 2 έως 48 έντοκες μηνιαίες δόσεις.
Με τον τρόπο αυτό, όσοι πήραν αναδρομικά δεν θα χρειαστεί να καταβάλουν εφάπαξ τον φόρο που θα προκύψει, αλλά θα μπορούν να τον εξοφλήσουν σταδιακά, σύμφωνα με την πάγια ρύθμιση.
- 1 ώρα πριν Ναυάγιο στο Ιόνιο: Βρέθηκε σχεδόν άθικτο γερμανικό πολεμικό σκάφος 83 χρόνια μετά
- 3 ώρες πριν Καύσωνας: Αρκούδα μπήκε σε βίλα και βούτηξε στην πισίνα – Δείτε το βίντεο
- 6/08/2026 00:20 ΕΚΑΣ: Η κατάργηση που εξακολουθεί να επηρεάζει χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχους






