Αναδρομικά από 664 έως €2.500 Ποιοι τα παίρνουν (ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ)

Άμεση η καταβολή - Αφορούν στα πέντε τελευταία χρόνια

Την άμεση καταβολή αποζημίωσης νυχτερινής εργασίας υποχρεούται να καταβάλει το Ελληνικό Δημόσιο σε χιλιάδες στρατιωτικούς που είχαν προσφύγει δικαστικά.

Σύμφωνα με την απόφαση του Μονομελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, το Δημόσιο οφείλει, όχι μόνο να καταβάλει τα ποσά που επιδικάσθηκαν, αλλά και να προχωρήσει άμεσα στην έκδοση της ΚΥΑ και να καταβάλει τη νυχτερινή αποζημίωση σε όλους τους στρατιωτικούς, τόσο για τα προηγούμενα έτη όσο και για το μέλλον.

 

Οι πρώτες αποφάσεις των Δικαστηρίων που δικαίωναν τους στρατιωτικού έχουν λειτουργήσει ως μοχλός πίεσης για την προώθηση των ενεργειών που απαιτούνται για την έκδοση της πολυαναμενώμενης ΚΥΑ.

Υπενθυμίζεται ότι τα στελέχη δεν έχουν λάβει καμία αμοιβή για τη νυχτερινή τους εργασία, όπως νομοθετήθηκε το 2017, καθώς και ότι από την 01/01/2017 δεν λαμβάνουν ούτε το επίδομα επιχειρησιακής ετοιμότητας, εφόσον δεν καταβάλλεται η ως άνω αποζημίωση για τη νυχτερινή τους εργασία.

Οι εκδοθείσες αποφάσεις είναι τελεσίδικες, αφού λόγω ποσού δεν μπορεί να ασκηθεί Έφεση από το Δημόσιο.

  • Διαβάστε την απόφαση του δικαστηρίου ΕΔΩ
crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram