Άμεσα νέα αυξημένα επιδόματα και επιταγή ακρίβειας – Ποιοι τα δικαιούνται

Εξετάζεται το ύψος της νέας οικονομικής βοήθειας σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις
Ο υπουργός ανέφερε ότι οι ενισχύσεις θα δοθούν όπου υπάρχει ανάγκη.

«Το ύψος της νέας βοήθειας, μέσω του συμπληρωματικού προϋπολογισμού, θα το ξέρουμε στις αρχές Σεπτεμβρίου», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, επισημαίνοντας ότι τότε θα υπάρχει πολύ καλύτερη εικόνα για την πορεία των εσόδων, ενώ θα δημοσιοποιηθούν και τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το ΑΕΠ το β' τρίμηνο του έτους, επιβεβαιώνοντας προηγούμενα ρεπορτάζ του workenter.gr για τον κυβερνητικό σχεδιασμό που αφορούν στα μέτρα στήριξης.

Σε αυτά συγκαταλέγονται, το νέο και αυξημένο επίδομα θέρμανσης, η πολυαναμενόμενη επιταγή ακρίβειας, το Fuel Pass 3, η στήριξη στις τιμές ενέργειας, τους αυξημένους δικαιούχους του Τουρισμού Για Όλους, επιδοτούμενα προγράμματα και φοροελαφρύνσεις.

Ο υπουργός ανέφερε ότι οι ενισχύσεις θα δοθούν όπου υπάρχει ανάγκη, προσθέτοντας πως η στόχευση θα αφορά κυρίως στη μεσαία τάξη και στα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα, αφού αυτά πλήττονται περισσότερο από τον υψηλό πληθωρισμό και την ενεργειακή κρίση.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, ο υπουργός είπε ότι «σχεδιάζουμε τους επόμενους μήνες. Οφείλει η πολιτεία να βρει δημοσιονομικό χώρο για να τον επιστρέψει στους πολίτες. Σχεδιάζουμε τον επόμενο χρόνο, σχεδιάζουμε την επόμενη τετραετία. Τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο προέκυψε επιπλέον δημοσιονομικός χώρος».

Για το Fuel Pass 2, ανέφερε ότι έως χθες το βράδυ είχαν καταβληθεί 131 εκατ. ευρώ σε 1,9 εκατομμύριο δικαιούχους.

Επίσης, είπε ότι το 73% των δικαιούχων προτίμησαν την πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό, αντί για την ψηφιακή κάρτα, εκτιμώντας πως αυτό ίσως έγινε για να έχουν τα χρήματα για οποιαδήποτε χρήση.

Ενώ, ερωτηθείς για το πότε θα καταβληθούν τα ποσά για το Power Pass του Ιουνίου, απάντησε ότι «υπάρχουν λίγες εκκρεμότητες για τις αιτήσεις έως το τέλος του Μαΐου και για τον Ιούνιο. Τέλος Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου θα πιστωθούν τα υπόλοιπα 50 εκατ. ευρώ».

Τέλος, για την έξοδο της χώρας από το καθεστώς της ενισχυμένης εποπτείας στις 20 Αυγούστου, επανέλαβε ότι «θα έχουμε μεγαλύτερη ευελιξία στο μείγμα των μέτρων, αλλά σεβόμενοι και τηρώντας τους ευρωπαϊκούς κανόνες».

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram