Αιματηρή επίθεση σε σχολείο στη Σλοβακία: Νεκρή εκπαιδευτικός, δύο τραυματίες
Τραγωδία σημειώθηκε σε σχολείο στη βορειοδυτική Σλοβακία, όπου μία 61χρονη εκπαιδευτικός έχασε τη ζωή της έπειτα από επίθεση με μαχαίρι. Από το περιστατικό τραυματίστηκαν ακόμη δύο άτομα, μία δασκάλα και ένας μαθητής.
Η επίθεση σημειώθηκε την Τρίτη σε σχολείο στο Στάσκοβ. Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν μέσα ενημέρωσης της χώρας, ως φερόμενος δράστης αναφέρεται μαθητής της όγδοης τάξης, ηλικίας μεταξύ 13 και 15 ετών.
Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης κινητοποιήθηκαν άμεσα και οι δύο τραυματίες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο. Ανάμεσά τους βρίσκεται μία 44χρονη γυναίκα, η οποία φέρει τραύμα από μαχαίρι στο στήθος.
Η αστυνομία της Σλοβακίας ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για βίαιο έγκλημα, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι η κατάσταση στο σημείο έχει τεθεί υπό έλεγχο.
Συλλυπητήρια από την πολιτική ηγεσία της Σλοβακίας
Ο πρωθυπουργός της χώρας, Ρόμπερτ Φίτσο, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για το περιστατικό, αναφέροντας ότι παρακολουθεί με μεγάλη ανησυχία τις εξελίξεις στο Στάσκοβ και δηλώνοντας βαθιά θλίψη για όσα συνέβησαν.
Στο τραγικό συμβάν αναφέρθηκε και ο πρόεδρος της Σλοβακίας, Πέτερ Πελεγκρίνι, ο οποίος εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για μία ακόμη επίθεση μαθητή εναντίον εκπαιδευτικών και συμμαθητή του.
Ο Σλοβάκος πρόεδρος συνέδεσε το περιστατικό με το ευρύτερο κλίμα επιθετικότητας και μισαλλοδοξίας στη δημόσια σφαίρα, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον ρόλο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αλλά και της πολιτικής αντιπαράθεσης.
Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση για αποκλιμάκωση της έντασης, τονίζοντας την ανάγκη να αποφεύγονται συμπεριφορές που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε περαιτέρω ριζοσπαστικοποίηση.
Προηγούμενες αιματηρές επιθέσεις σε σχολεία
Το περιστατικό στο Στάσκοβ έρχεται να προστεθεί σε προηγούμενες αιματηρές επιθέσεις που έχουν καταγραφεί σε σχολικές μονάδες της Σλοβακίας.
Τον Ιανουάριο του 2025, ένας 18χρονος επιτέθηκε με μαχαίρι σε σχολείο στη Σπίσκα Στάρα Βες, στη βορειοανατολική Σλοβακία. Από την επίθεση έχασαν τη ζωή τους ένας μαθητής και ένας εκπαιδευτικός, ενώ ακόμη ένας μαθητής τραυματίστηκε.
Ανάλογο περιστατικό είχε καταγραφεί και το 2020, όταν εκπαιδευτικός σκοτώθηκε και αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν σε επίθεση με μαχαίρι σε δημοτικό σχολείο στην κεντρική Σλοβακία.
- 7 λεπτά πριν Χαμός στο «The Voice» Βουλγαρίας: Coach τραγούδησε Σώτη Βολάνη στα ελληνικά- Βίντεο
- 18 λεπτά πριν Σκύλος στο μπαλκόνι: Πότε μπορεί να κοστίσει 300 ευρώ – Τι προβλέπει ο νόμος
- 20 λεπτά πριν ΑΣΕΠ 7Κ/2026: Πάει Εθνικό Τυπογραφείο – Ξεκινούν άμεσα οι αιτήσεις









