Αγροτικά μπλόκα: Ανοιχτά στα Θεοφάνια στη Μακεδονία

Αγροτικά μπλόκα: Ανοιχτά στα Θεοφάνια στη Μακεδονία

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του workenter.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ανοιχτά θα παραμείνουν τα αγροτικά μπλόκα στη Μακεδονία ανήμερα των Θεοφανίων, με αγρότες και κτηνοτρόφους να προετοιμάζουν κλιμάκωση των κινητοποιήσεων την Πέμπτη και την Παρασκευή. Οι αποφάσεις ελήφθησαν στην πανελλαδική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα Νέα Μάλγαρα, δυτικά της Θεσσαλονίκη.

Στο μεταξύ, το μπλόκο στα διόδια των Νέων Μαλγάρων θα παραμείνει ανοιχτό και στα δύο ρεύματα σήμερα και αύριο. Ωστόσο, οι εκπρόσωποι των αγροτών προαναγγέλλουν «48ωρο μπλακ άουτ» την Πέμπτη και την Παρασκευή, οπότε σχεδιάζεται πλήρες κλείσιμο και των δύο ρευμάτων της ΠΑΘΕ.

Παράλληλα, στο τελωνείο των Εύζωνοι, βασικό συνοριακό πέρασμα Ελλάδας – Βόρειας Μακεδονίας, το μπλόκο θα παραμείνει κλειστό για τα φορτηγά από τις 19:00 έως τις 23:00 σήμερα. Ανήμερα των Θεοφανίων, η κυκλοφορία όλων των οχημάτων θα διεξάγεται κανονικά.

Ενόψει της προγραμματισμένης κλιμάκωσης, δεν αποκλείεται αγρότες από γειτονικά μπλόκα να μεταφέρουν τα τρακτέρ τους στους Ευζώνους, με στόχο τη δημιουργία ενιαίου και ισχυρότερου μπλόκου στο τελωνείο. Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκεται γενική συνέλευση αγροτών στο τελωνείο του Προμαχώνα, όπου εξετάζονται τα επόμενα βήματα των κινητοποιήσεων.

Μαρία Τριγώνη

Μαρία Τριγώνη

Η Μαρία Τριγώνη σπούδασε Δημοσιογραφία. Έχει εργαστεί σε ειδησεογραφικές ιστοσελίδες Radar.gr, ενώ έχει αρθρογραφήσει σε πολιτιστικά και ταξιδιωτικά sites ExploringGreece.tv, Artviews.gr. Στο workenter.gr ασχολείται με το ελεύθερο ρεπορτάζ, ενώ καλύπτει και τη θεματολογία της κοινωνικής πολιτικής.

Όλα τα άρθρα

Τελευταία Νέα
Ακολουθήστε το workenter.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για εργασία, προσλήψεις, ΑΣΕΠ, προκηρύξεις και επιδόματα
Ακολούθησε το workenter.gr στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Exit mobile version