Άγκυρα κατά Αθήνας για τα 12 μίλια: «Απαράδεκτες οι δηλώσεις Μητσοτάκη»

Άγκυρα κατά Αθήνας για τα 12 μίλια: «Απαράδεκτες οι δηλώσεις Μητσοτάκη»

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του workenter.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Άγκυρα απάντησε με αιχμηρό τόνο στις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με το δικαίωμα της Ελλάδας να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια.

Όπως ανέφερε το τουρκικό Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, οι μονομερείς ενέργειες, οι ισχυρισμοί και οι τοποθετήσεις της Ελλάδας που, κατά την τουρκική πλευρά, αγνοούν τις υφιστάμενες συμφωνίες και παραβιάζουν τα δικαιώματά της, θεωρούνται αντίθετες προς το διεθνές δίκαιο και απαράδεκτες. Τόνισε επίσης ότι τέτοιες δηλώσεις δεν παράγουν καμία νομική επίπτωση για την Τουρκία.

Παράλληλα, υπογράμμισε πως, στο πλαίσιο του δόγματος της «Γαλάζιας Πατρίδας», οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις συνεχίζουν αποφασιστικά την αποστολή τους για την προάσπιση των δικαιωμάτων και των συμφερόντων της χώρας στις θαλάσσιες ζώνες δικαιοδοσίας της.

Τελευταία Νέα
Ακολουθήστε το workenter.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για εργασία, προσλήψεις, ΑΣΕΠ, προκηρύξεις και επιδόματα
Ακολούθησε το workenter.gr στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Daily Review

Ενημερώσου Πρώτος

ΜΗΤ: 232509

Αποστολή δελτίων τύπου: enimerosi@workenter.gr

Designed by Sinc.

Developed by Whiskey

© Copyright 2026 workenter.gr