Αυξάνεται η διάρκεια απασχόλησης των συμβασιούχων αρχαιοφυλάκων

Με τροπολογία υπερβαίνει το ανώτατο συνολικό χρονικό διάστημα
Με τη ρύθμιση αυτή, συνεχίζει η ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ, επιλύεται οριστικά το ζήτημα που αντιμετώπιζε η συγκεκριμένη κατηγορία συμβασιούχων.

Λύση σε ένα πάγιο αίτημα των συμβασιούχων αρχαιοφυλάκων που απασχολούνται σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και μνημεία, αρμοδιότητας του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, δίνει η τροπολογία που εισηγήθηκε χθες στη Βουλή η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη.

Όπως ενημερώνει ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ, με την τροπολογία δίνεται η δυνατότητα, η συνολική διάρκεια των συμβάσεων εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, οι οποίες καταρτίζονται μεταξύ του ΥΠΠΟΑ και των αποφοίτων του Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης ειδικότητας Φυλάκων Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων, να υπερβαίνει το ανώτατο συνολικό χρονικό διάστημα των πέντε ετών, όπως σήμερα ισχύει.

Με τη ρύθμιση αυτή, συνεχίζει η ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ, επιλύεται οριστικά το ζήτημα που αντιμετώπιζε η συγκεκριμένη κατηγορία συμβασιούχων, οι οποίοι δεν είχαν δικαίωμα να θέσουν υποψηφιότητα σε καμία προκήρυξη με βάση το δίπλωμα ΙΕΚ που διαθέτουν, επομένως και να επαναπροσληφθούν και να απασχοληθούν στο αντικείμενο, το οποίο έχουν επιλέξει ως μόνιμη απασχόληση.

Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζεται ότι στη φύλαξη των αρχαιολογικών χώρων και των μουσείων αξιοποιούνται οι απόφοιτοι Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης ειδικότητας Φυλάκων Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων, οι οποίοι διαθέτουν σημαντική εμπειρία από την απασχόλησή τους τα προηγούμενα έτη.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram