Αφροδίτη Λατινοπούλου για Καισαριανή: «Έχουν γίνει εγκλήματα και από κομμουνιστές»

Το βράδυ της Τρίτης, η Αφροδίτη Λατινοπούλου, με αφορμή τις φωτογραφίες των 200 εκτελεσθέντων στην Καισαριανή, δήλωσε πως «τιμούμε όσους πολέμησαν και θυσιάστηκαν για την πατρίδα, όμως και οι κομμουνιστές έχουν διαπράξει εγκλήματα».
Μιλώντας στο Action 24, η πρόεδρος της Φωνή Λογικής ανέφερε ότι η Βουλή θα πρέπει να ανακτήσει τις συγκεκριμένες φωτογραφίες, εφόσον επιβεβαιωθεί η γνησιότητά τους, τονίζοντας πως πρόκειται για ιστορικό υλικό που οφείλει να ανήκει στο ελληνικό κράτος. Παράλληλα, σημείωσε ότι οι εκτελέσεις της περιόδου προκαλούν θλίψη και πως όσοι αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την ελευθερία αξίζουν τιμή.
Στη συνέχεια υποστήριξε ότι πολλοί έδωσαν σημαντικούς αγώνες για τη χώρα και επανέλαβε τη θέση της για τον Ιωάννη Μεταξά και το «Όχι», επισημαίνοντας πως η διατήρηση διαχωρισμών και η μονομερής, όπως είπε, προβολή συγκεκριμένης πλευράς συντηρεί εμφυλιοπολεμικά πάθη. Τόνισε ότι όσοι πολέμησαν για την ελευθερία δεν πρέπει να διαχωρίζονται ιδεολογικά, προσθέτοντας ωστόσο ότι «και οι κομμουνιστές έχουν διαπράξει εγκλήματα», θέμα που — όπως ανέφερε — δεν ήταν της παρούσης να αναλυθεί.
Επιπλέον, έκανε λόγο για «δυσανάλογη τιμή» προς πρόσωπα και γεγονότα που συνδέονται με την Αριστερά, σε σύγκριση με άλλες πολιτικές κατευθύνσεις, υποστηρίζοντας ότι αυτή η «μονόπλευρη ευαισθησία» πρέπει να σταματήσει. Αναφέρθηκε επίσης στο ζήτημα του «παιδομαζώματος», αποδίδοντάς το αποκλειστικά στους κομμουνιστές, και υπογράμμισε ότι η τιμή προς όσους αγωνίστηκαν για την Ελλάδα δεν θα πρέπει, κατά την άποψή της, να περιορίζεται σε μία μόνο πλευρά.
- 1 ώρα πριν Τι σημαίνει το «N» στο κινητό σου
- 2 ώρες πριν Το σχέδιο των Χιλιανών διαρρηκτών: Πώς «χτυπούν» πολυτελείς κατοικίες στην Ελλάδα
- 3 ώρες πριν Ποια ψηφία να αποφεύγεις στη λοταρία – Τι λέει ειδικός στα τυχερά παιχνίδια


















