«Άδειασμα» Πλεύρη σε Γκάγκα για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς

Πλεύρης: Άτομα που δεν πιστεύουν στην επιστήμη, δεν έχουν θέση στο ΕΣΥ
Άδειασμα του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη για τις χθεσινές δηλώσεις της Μίνας Γκάγκα που άφηνε ανοικτό το ενδεχόμενο επιστροφής ανεμβολίαστων υγειονομικών
Άδειασμα του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη για τις χθεσινές δηλώσεις της Μίνας Γκάγκα που άφηνε ανοικτό το ενδεχόμενο επιστροφής ανεμβολίαστων υγειονομικών.
Σύμφωνα με επίσημη τοποθέτηση του υπουργού υγείας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, προσωπική του θέση είναι πως άτομα που δεν πιστεύουν στην επιστήμη, δεν έχουν θέση στο ΕΣΥ. Υπενθυμίζεται ωστόσο ότι η αναπληρώτρια υπουργός χθες άφηνε ανοικτό «παράθυρο» για επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών στις θέσεις τους.

Όπως είπε ο Θάνος Πλεύρης, τα δεδομένα της πανδημίας επαναξιολογούνται τακτικά και οι όποιες αποφάσεις για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς θα ληφθούν σύμφωνα με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

«Το θέμα θα επανεξεταστεί εντός Οκτωβρίου, σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ, τόνισε ο υπουργός Υγείας και πρόσθεσε ότι κανείς δεν μπορεί να προκαταλάβει την απόφαση είτε για επιστροφή είτε για μη επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών», υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας.

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι προσωπική του θέση είναι πως άτομα που δεν πιστεύουν στην επιστήμη, δεν έχουν θέση στο ΕΣΥ.

Υπενθυμίζεται ότι η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, άφηνε χθες στην ΕΡΤ ανοιχτό το ενδεχόμενο της επιστροφής ανεμβολίαστων υγειονομικών, καθώς όπως είπε, θα συζητηθεί και στην επιτροπή και εν συνεχεία στην κυβέρνηση αν θα αρθεί η αναστολή εργασίας για τους υγειονομικούς. Τόνισε, ότι όταν έγινε το μέτρο, έγινε κυρίως για την προστασία των ίδιων των υγειονομικών, καθώς υγειονομικοί είχαν χάσει την ζωή τους.

«Εγώ ήμουν στο νοσοκομείο τότε και δούλευα και είχα πάει σε νοσοκομεία, όπως στην βόρειο Ελλάδα όπου είχαν χάσει ανθρώπους, χάσαμε γιατρούς και νοσηλευτές. Άρα η πολιτεία νομίζω δικαίως είπε ότι δεν πρέπει οι άνθρωποι αυτοί να εκτίθενται. Δηλαδή ως πολιτεία, δεν μπορώ να στείλω ανθρώπους οι οποίοι δεν είναι προστατευμένοι σε ένα περιβάλλον υψηλού κινδύνου από την στιγμή που υπάρχει προστασία, υπάρχει εμβόλιο. Και βέβαια είναι προστασία και για την δημόσια υγεία, αλλά είναι κυρίως για τους ίδιους. Τα επιδημιολογικά δεδομένα τώρα αλλάζουν και νομίζω ότι περιμένουμε μια εισήγηση από την επιτροπή για να συζητήσουμε αν είναι την αλλαγή των δεδομένων, όπως αλλάζει και ο τρόπος που νοσηλεύονται οι ασθενείς» συμπλήρωσε η κ. Γκάγκα.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram