Αχαΐα: Τρεις φωτιές σε εξέλιξη – Ριπές ανέμου 9 μποφόρ

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η Αχαΐα, καθώς τρεις εστίες φωτιάς μαίνονται ταυτόχρονα, με ισχυρούς ανέμους που φτάνουν ριπές έως και 9 μποφόρ να δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.
Οι αρχές δίνουν μάχη για να προστατεύσουν κατοικημένες περιοχές και περιουσίες.
Η πρώτη και μεγαλύτερη πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή Ίσωμα, κοντά στη Βιομηχανική Περιοχή Πατρών.
Η φωτιά βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και κινείται απειλητικά προς τον Κάτω Αλισσό. Για την κατάσβεση επιχειρούν 20 εναέρια μέσα που εναλλάσσονται συνεχώς, ενώ ένα ελικόπτερο έχει αναλάβει τον συντονισμό των επιχειρήσεων.
Η δεύτερη πυρκαγιά εντοπίστηκε στην περιοχή Γλαύκος και, σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, έχει ήδη τεθεί υπό έλεγχο.
Η τρίτη φωτιά καίει στην περιοχή Πλατάνι, σε μικρή απόσταση από κατοικημένη ζώνη. Εκεί, εκτός από ισχυρές επίγειες δυνάμεις, ρίψεις νερού πραγματοποιούν δύο αεροσκάφη τύπου «Καναντέρ».
Οι άνεμοι παραμένουν ο μεγαλύτερος σύμμαχος της φωτιάς και οι αρχές καλούν τους κατοίκους να βρίσκονται σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας.
- 32 λεπτά πριν ΔΥΠΑ: Λήγει σήμερα (4/6) η προθεσμία για ενστάσεις στους προσωρινούς πίνακες του Κοινωνικού Τουρισμού για συνταξιούχους
- 1 ώρα πριν Το ελληνικό νησί που βυθίζεται σιγά-σιγά
- 2 ώρες πριν Τι σημαίνει το «N» στο κινητό σου















