ΑΑΔΕ: Ανοίγει σήμερα το MyBusinessSupport για στήριξη μικρομεσαίων

Επιστρεπτέα προκαταβολή σε επιχειρήσεις με προσωπικό από 1 έως 500 εργαζόμενους

Σε λειτουργία τίθεται από σήμερα (3/4) η ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ «MyBusinessSupport» μέσω της οποίας θα υποβάλλονται οι αιτήσεις από μικρομεσαίες επιχερήσεις έτσι ώστε να λάβουν την επιστρεπτέα προκαταβολή, συνολικού ύψους 1 δισ. ευρώ, μέσα στον Απρίλιο.

Η συγκεκριμένη οικονομική ρύθμιση περιλαμβάνεται στα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση και αφορά ευνοϊκή χρηματοδότηση με χαμηλό επιτόκιο στα πλαίσια ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Για να λάβουν οι ωφελούμενοι το ποσό της ενίσχυσης εντός του μήνα, θα πρέπει να υποβάλουν τις αιτήσεις τους έως και τις 10 Απριλίου.

Προσοχή: Οι εργοδότες για να είναι σε θέση να ενταχθούν στη ρύθμιση πρέπει να υπογράψουν ρήτρα μη απόλυσης.

Η επιστρεπτέα προκαταβολή αφορά κατά κύριο λόγο μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις με προσωπικό από 1 έως 500 εργαζόμενους ενώ θα καταβληθεί μέσω του Taxis στον τραπεζικό λογαριασμό των δικαιούχων.

Η επιστρεπτέα προκαταβολή έχει πενταετή διάρκεια, με το πρώτο έτος να αποτελεί περίοδο χάριτος χωρίς να υπάρχει υποχρέωση αποπληρωμής δόσης ενίσχυσης, ενώ τα υπόλοιπα 4 έτη είναι η περίοδος αποπληρωμής σε ισόποσες μηνιαίες δόσεις.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram