e-ΕΦΚΑ: Πανελλαδική στάση εργασίας την Τρίτη 6 Οκτωβρίου
Σε πανελλαδική στάση εργασίας προχωρούν την Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2026 οι εργαζόμενοι στον e-ΕΦΚΑ, έπειτα από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΣΕ ΕΦΚΑ.
Η κινητοποίηση θα ξεκινήσει στις 12:00 και θα διαρκέσει έως τη λήξη του ωραρίου λειτουργίας των υπηρεσιών του φορέα, ενώ παράλληλα έχουν προγραμματιστεί συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στην Αθήνα και σε άλλες περιοχές της χώρας.
Στην πρωτεύουσα, οι εργαζόμενοι θα συγκεντρωθούν στις 13:00 έξω από τα γραφεία της Διοίκησης του e-ΕΦΚΑ, στην Ακαδημίας 22.
Αντίστοιχες κινητοποιήσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν έξω από τις Περιφερειακές Υπηρεσίες Συντονισμού και Υποστήριξης (Π.Υ.Σ.Υ.), καθώς και σε τοπικές δομές του φορέα στην περιφέρεια, με τα ακριβή σημεία να καθορίζονται από τους κατά τόπους συλλόγους.
Γιατί προχωρούν σε στάση εργασίας
Στο επίκεντρο των αντιδράσεων βρίσκονται τα προβλήματα που, σύμφωνα με την ΠΟΣΕ ΕΦΚΑ, έχουν εμφανιστεί στις νέες εφαρμογές του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ) του e-ΕΦΚΑ.
Οι εργαζόμενοι ζητούν την άμεση αντιμετώπιση των δυσλειτουργιών, υποστηρίζοντας ότι τα προβλήματα στις ηλεκτρονικές εφαρμογές δυσχεραίνουν σημαντικά την καθημερινή λειτουργία των υπηρεσιών και επηρεάζουν την εξυπηρέτηση των πολιτών.
Παράλληλα, στην κινητοποίηση εντάσσονται και ευρύτερα εργασιακά αιτήματα των εργαζομένων στον φορέα.
Η Ομοσπονδία καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στις συγκεντρώσεις, τονίζοντας ότι οι δυσλειτουργίες των νέων συστημάτων έχουν δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην καθημερινή εργασία τους.
Όπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή της, οι υπάλληλοι βρίσκονται καθημερινά αντιμέτωποι με πολίτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα εξαιτίας των νέων ηλεκτρονικών εφαρμογών, υποστηρίζοντας ότι οι ίδιοι δεν μπορούν να επωμίζονται την ευθύνη για δυσλειτουργίες που αποδίδουν στην πολιτική ηγεσία και τη διοίκηση του φορέα.
Η ΠΟΣΕ ΕΦΚΑ ζητά, τέλος, ουσιαστικές παρεμβάσεις τόσο για την ομαλή λειτουργία του ΟΠΣ όσο και για την αντιμετώπιση των υπόλοιπων εργασιακών ζητημάτων που θέτουν οι εργαζόμενοι.
- 13 λεπτά πριν Νέο κύμα ανατιμήσεων στα σούπερ μάρκετ – «Φωτιά» σε γαλακτοκομικά και ψωμί
- 23 λεπτά πριν ΑΣΕΠ 2026: Βγαίνουν αποτελέσματα για 9.537 μόνιμες προσλήψεις στο Δημόσιο
- 23 λεπτά πριν Κοινόχρηστα: «Βραχνάς» οι απλήρωτοι λογαριασμοί – Ανησυχία για το κόστος θέρμανσης









