Χανιά: Δύο τουρίστες έπεσαν από τα ενετικά τείχη – Ο ένας διασωληνωμένος
Στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα μεταφέρθηκαν δύο νεαροί τουρίστες, οι οποίοι έπεσαν από τα ενετικά τείχη στη Δυτική Τάφρο των Χανίων, τα ξημερώματα της Παρασκευής 2 Οκτωβρίου.
Πρόκειται για δύο άνδρες από τη Σλοβενία, ηλικίας 24 και 25 ετών. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, φέρεται να είχαν καταναλώσει αλκοόλ, ενώ παραμένουν αδιευκρίνιστες οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε η πτώση.
Κάτοικοι ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ
Το περιστατικό σημειώθηκε στην παλιά πόλη των Χανίων, περίπου στις 4:30 τα ξημερώματα. Κάτοικοι της περιοχής αντιλήφθηκαν την πτώση των δύο νεαρών και κάλεσαν άμεσα το ΕΚΑΒ.
Οι διασώστες έφτασαν στο σημείο, παρέλαβαν τους δύο τραυματίες και τους μετέφεραν στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, όπου διαπιστώθηκε η σοβαρότητα της κατάστασής τους.
Διασωληνωμένος στη ΜΕΘ ο ένας τουρίστας
Ο ένας από τους δύο νεαρούς έχει υποστεί, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, κατάγματα στο κρανίο και τη σπονδυλική στήλη και νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.
Οι γιατροί εξετάζουν το ενδεχόμενο διακομιδής του στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, εφόσον η κατάσταση της υγείας του σταθεροποιηθεί και επιτρέψει τη μεταφορά του.
Ο δεύτερος τουρίστας φέρει κατάγματα στα πλευρά και τη σπονδυλική στήλη, καθώς και τραύματα στην κοιλιακή χώρα. Υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και εξακολουθεί να νοσηλεύεται στον χειρουργικό τομέα του Νοσοκομείου Χανίων.
Το κλειδί του ξενοδοχείου οδήγησε στην ταυτοποίησή τους
Αρχικά οι Αρχές δεν μπορούσαν να εξακριβώσουν την ταυτότητα των δύο τραυματιών, καθώς δεν είχαν μαζί τους έγγραφα που να πιστοποιούν τα στοιχεία τους.
Καθοριστικό αποδείχθηκε ένα κλειδί από το ξενοδοχείο στο οποίο διέμεναν. Μέσω αυτού κατέστη δυνατό να εντοπιστούν τα στοιχεία τους και να διαπιστωθεί ότι πρόκειται για τους δύο νεαρούς Σλοβένους.
Πλέον, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην πορεία της υγείας τους και ιδιαίτερα στην κατάσταση του 24χρονου ή 25χρονου –ανάλογα με την ταυτοποίηση των ηλικιών από τις Αρχές– που παραμένει διασωληνωμένος στη ΜΕΘ.
- 7 λεπτά πριν Νέα στοιχεία για τoν Μαζωνάκη στο ιατρείο – Τι κατέθεσαν νοσηλεύτρια και αναισθησιολόγος
- 11 λεπτά πριν Συντάξεις 2026: Από τα 409,13 στα 418,94 ευρώ – Ποιους αφορά η νέα αύξηση
- 21 λεπτά πριν Υπουργείο Τουρισμού: Νέες αιτήσεις για κενές θέσεις στις ΣΑΕΚ – Πότε ξεκινούν









