Μαράσλειο: Μαθητής έκανε 15 ράμματα από σπασμένο τζάμι – «Είχαμε προειδοποιήσει από τον Μάιο»

Μαράσλειο: Μαθητής έκανε 15 ράμματα από σπασμένο τζάμι – «Είχαμε προειδοποιήσει από τον Μάιο»

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του workenter.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σοβαρό περιστατικό με τον τραυματισμό μαθητή σημειώθηκε στο Μαράσλειο, προκαλώντας ανησυχία για την κατάσταση των κτηριακών υποδομών του σχολικού συγκροτήματος. Το παιδί τραυματίστηκε από θραύσματα τζαμιού και χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, όπου του έγιναν 15 ράμματα στην κοιλιακή χώρα.

Το συμβάν αποκτά ακόμη μεγαλύτερη διάσταση μετά την καταγγελία των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, σύμφωνα με την οποία οι αρμόδιοι φορείς είχαν ενημερωθεί εγγράφως ήδη από τον περασμένο Μάιο για προβλήματα στις εγκαταστάσεις του σχολείου.

Πώς τραυματίστηκε ο μαθητής

Το περιστατικό συνέβη την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου, την ώρα του διαλείμματος στο ολοήμερο πρόγραμμα.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των Πειραματικών Δημοτικών Σχολείων Μαρασλείου και του 10ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αθηνών, ο μαθητής έπαιζε όταν έπεσε πάνω σε υαλοπίνακα παραθύρου που βρίσκεται στο ισόγειο.

Το τζάμι έσπασε και τα θραύσματα προκάλεσαν τραύματα στην κοιλιά και στον αγκώνα του παιδιού.

Ο μαθητής διακομίστηκε στο νοσοκομείο, όπου χρειάστηκε να νοσηλευτεί, ενώ του έγιναν 15 ράμματα στην περιοχή της κοιλιάς. Η κατάσταση της υγείας του είναι πλέον καλή.

Οι γονείς καταγγέλλουν ότι είχαν προειδοποιήσει από τον Μάιο

Οι Σύλλογοι Γονέων υποστηρίζουν ότι το περιστατικό δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί ως ένα μεμονωμένο ατύχημα, καθώς προβλήματα στις κτηριακές εγκαταστάσεις είχαν επισημανθεί μήνες νωρίτερα.

Όπως αναφέρουν, στις 20 Μαΐου 2026 είχε αποσταλεί επίσημο υπόμνημα στους αρμόδιους φορείς, το οποίο συνοδευόταν από Τεχνική Έκθεση Αυτοψίας.

Στην έκθεση φέρεται να είχαν καταγραφεί συγκεκριμένες ελλείψεις και προβλήματα, μεταξύ των οποίων η κατάσταση των κουφωμάτων και των θυρών, ενώ είχαν ζητηθεί παρεμβάσεις για τη βελτίωση της ασφάλειας του σχολικού συγκροτήματος.

Σύμφωνα με τους γονείς, από τους φορείς στους οποίους εστάλησαν τα σχετικά έγγραφα, μόνο η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής και μία σχολική μονάδα τούς ενημέρωσαν ότι είχαν προχωρήσει στην πρωτοκόλλησή τους.

Οι Σύλλογοι επισημαίνουν ότι ο σοβαρός τραυματισμός συνέβη περίπου τέσσερις μήνες μετά την έγγραφη ενημέρωση, με τους τρεις από αυτούς να συμπίπτουν με τη θερινή περίοδο κατά την οποία το σχολείο δεν λειτουργούσε.

Παλιά κουφώματα και τζάμια δίπλα σε χώρους όπου παίζουν παιδιά

Στην ανακοίνωσή τους οι γονείς περιγράφουν προβλήματα που, όπως υποστηρίζουν, εξακολουθούν να υπάρχουν στο σχολικό συγκρότημα.

Μεταξύ άλλων, κάνουν λόγο για παλαιά ξύλινα κουφώματα με υαλοπίνακες, ακόμη και σε σημεία του ισογείου που βρίσκονται κοντά σε χώρους όπου κινούνται και παίζουν καθημερινά μαθητές.

Υποστηρίζουν επίσης ότι σε ορισμένα σημεία απουσιάζουν προστατευτικά πλέγματα ή άλλα μέσα προστασίας, ενώ μεταλλικά στοιχεία εμφανίζουν φθορές και οξείδωση.

Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, υπάρχουν υαλοπίνακες που έχουν ήδη υποστεί φθορές και στους οποίους έχουν εφαρμοστεί προσωρινές λύσεις.

Τι ζητούν οι Σύλλογοι Γονέων

Μετά τον τραυματισμό του μαθητή, οι δύο Σύλλογοι ζητούν να πραγματοποιηθεί άμεσα αυτοψία από αρμόδιους μηχανικούς σε ολόκληρο το σχολικό συγκρότημα.

Παράλληλα, ζητούν να ελεγχθούν όλοι οι υαλοπίνακες, τα παράθυρα, οι πόρτες και τα κουφώματα, καθώς και να εφαρμοστούν προσωρινά μέτρα προστασίας στα σημεία όπου εντοπίζεται κίνδυνος.

Οι γονείς ζητούν ακόμη συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για τις απαραίτητες εργασίες και την αποκατάσταση των προβλημάτων.

Όπως τονίζουν, βασικό αίτημά τους είναι τα παιδιά να μπορούν να βρίσκονται στο σχολείο χωρίς να εκτίθενται σε κινδύνους που μπορούν να προληφθούν.

«Οι γονείς βρήκαν δωρητή»

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και στην προσπάθεια εξεύρεσης χρηματοδότησης για τις απαραίτητες εργασίες.

Σύμφωνα με τους Συλλόγους, οι ίδιοι οι γονείς είχαν βρει δωρητή, ενώ Ίδρυμα είχε συμφωνήσει να χρηματοδοτήσει τις σχετικές παρεμβάσεις.

Παρά τα παραπάνω, όπως καταγγέλλουν, τα παλιά κουφώματα εξακολουθούν να βρίσκονται στη θέση τους.

Μετά τον τραυματισμό του μαθητή στις 25 Σεπτεμβρίου, οι γονείς ζητούν πλέον άμεσες ενέργειες από τους αρμόδιους φορείς, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει περιθώριο για περαιτέρω καθυστερήσεις στην αντιμετώπιση των προβλημάτων ασφαλείας.

Μαρία Τριγώνη

Μαρία Τριγώνη

Η Μαρία Τριγώνη σπούδασε Δημοσιογραφία. Έχει εργαστεί σε ειδησεογραφικές ιστοσελίδες Radar.gr, ενώ έχει αρθρογραφήσει σε πολιτιστικά και ταξιδιωτικά sites ExploringGreece.tv, Artviews.gr. Στο workenter.gr ασχολείται με το ελεύθερο ρεπορτάζ, ενώ καλύπτει και τη θεματολογία της κοινωνικής πολιτικής.

Όλα τα άρθρα

Τελευταία Νέα
Ακολουθήστε το workenter.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για εργασία, προσλήψεις, ΑΣΕΠ, προκηρύξεις και επιδόματα
Ακολούθησε το workenter.gr στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Daily Review

ΜΗΤ: 232509

Αποστολή δελτίων τύπου: enimerosi@workenter.gr

Designed by Sinc.

Developed by Whiskey

© Copyright 2026 workenter.gr

Domain Name:workenter.gr
Νόμιμος εκπρόσωπος:Παναγής Γκιόλμας
Ιδιοκτησία:GATEWORK Α.Ε.
ΑΦΜ:800904236
ΓΕΜΗ:144568701000
Αρμόδια ΔΟΥ:ΦΑΕ Αθήνας
Διαχειριστής Ιστοσελίδας:Παναγής Γκιόλμας
Διευθυντής Ιστοσελίδας:Παναγής Γκιόλμας
Διευθυντής Σύνταξης:Πέτρος Παπαβασιλείου
Διεύθυνση:Ζωοδόχου Πηγής 1Α &
Ακαδημίας 70, Τ.Κ. 10678,
Αθήνα
Tηλεφωνικό κέντρο:2119555050
Email: enimerosi@workenter.gr
Πρακτορείο Φωτογραφιών:Eurokinissi
Cookies