Fuel Pass ξανά στο τραπέζι: Πότε μπορεί να επιστρέψει η επιδότηση καυσίμων

Fuel Pass ξανά στο τραπέζι: Πότε μπορεί να επιστρέψει η επιδότηση καυσίμων

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του workenter.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το ενδεχόμενο ενεργοποίησης ενός νέου Fuel Pass βρίσκεται στο τραπέζι της κυβέρνησης, καθώς η άνοδος των διεθνών τιμών πετρελαίου δημιουργεί νέες πιέσεις στις τιμές των καυσίμων και στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.

Το μέτρο εξετάζεται ως μία από τις πιθανές παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση της ενεργειακής αναταραχής, χωρίς ωστόσο να έχουν ληφθεί μέχρι στιγμής οριστικές αποφάσεις.

Καθοριστικός παράγοντας θα είναι η διάρκεια των αυξήσεων στις διεθνείς τιμές της ενέργειας. Εφόσον οι πιέσεις στα καύσιμα παραμείνουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, το σενάριο επαναφοράς του Fuel Pass αναμένεται να αποκτήσει μεγαλύτερο βάρος στον κυβερνητικό σχεδιασμό.

Πότε μπορεί να επιστρέψει το Fuel Pass

Η πιθανή ενεργοποίηση ενός νέου Fuel Pass συνδέεται άμεσα με την εξέλιξη των τιμών του πετρελαίου και, κατ’ επέκταση, με τις τιμές στις αντλίες.

Η κυβέρνηση εξετάζει διαφορετικά σενάρια προκειμένου να περιοριστούν οι επιπτώσεις για τους καταναλωτές, με τις τελικές αποφάσεις να εξαρτώνται από το εάν η ενεργειακή κρίση αποδειχθεί προσωρινή ή αποκτήσει μεγαλύτερη διάρκεια.

Στο οικονομικό επιτελείο υπάρχουν, σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, δημοσιονομικές εφεδρείες ύψους 130 έως 150 εκατ. ευρώ, οι οποίες θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για πρόσθετα μέτρα στήριξης.

Τι εξετάζεται για το diesel

Παράλληλα με το ενδεχόμενο νέου Fuel Pass, στον σχεδιασμό περιλαμβάνεται η διατήρηση ή ακόμη και η ενίσχυση της επιδότησης των 10 λεπτών ανά λίτρο στο diesel.

Στόχος είναι να περιοριστεί η επιβάρυνση των οδηγών εφόσον συνεχιστεί η ανοδική πορεία των τιμών των καυσίμων.

Το Fuel Pass αποτελεί, πάντως, ένα από τα μέτρα που εξετάζονται και η εφαρμογή του θα εξαρτηθεί από τα δεδομένα που θα διαμορφωθούν το επόμενο διάστημα.

Στο τραπέζι και άλλα μέτρα για την ενεργειακή κρίση

Το πακέτο πιθανών παρεμβάσεων δεν περιορίζεται στα καύσιμα.

Εξετάζονται επίσης μέτρα για τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, σε περίπτωση που οι αυξήσεις στις τιμές χονδρικής περάσουν στους καταναλωτές, καθώς και αλλαγές στο επίδομα θέρμανσης.

Ένα από τα σενάρια προβλέπει ενίσχυση των ποσών του επιδόματος, τα οποία σήμερα κυμαίνονται από 100 έως 800 ευρώ και μπορούν να φτάσουν έως τα 1.200 ευρώ στις ορεινές περιοχές.

Οι εξελίξεις στις διεθνείς αγορές ενέργειας το επόμενο διάστημα θα είναι καθοριστικές για τις αποφάσεις, με το νέο Fuel Pass να παραμένει προς το παρόν ένα από τα βασικά σενάρια που εξετάζονται και όχι οριστικοποιημένο μέτρο.

Μαρία Τριγώνη

Μαρία Τριγώνη

Η Μαρία Τριγώνη σπούδασε Δημοσιογραφία. Έχει εργαστεί σε ειδησεογραφικές ιστοσελίδες Radar.gr, ενώ έχει αρθρογραφήσει σε πολιτιστικά και ταξιδιωτικά sites ExploringGreece.tv, Artviews.gr. Στο workenter.gr ασχολείται με το ελεύθερο ρεπορτάζ, ενώ καλύπτει και τη θεματολογία της κοινωνικής πολιτικής.

Όλα τα άρθρα

Τελευταία Νέα
Ακολουθήστε το workenter.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για εργασία, προσλήψεις, ΑΣΕΠ, προκηρύξεις και επιδόματα
Ακολούθησε το workenter.gr στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!

ΜΗΤ: 232509

Αποστολή δελτίων τύπου: enimerosi@workenter.gr

Designed by Sinc.

Developed by Whiskey

© Copyright 2026 workenter.gr

Domain Name:workenter.gr
Νόμιμος εκπρόσωπος:Παναγής Γκιόλμας
Ιδιοκτησία:GATEWORK Α.Ε.
ΑΦΜ:800904236
ΓΕΜΗ:144568701000
Αρμόδια ΔΟΥ:ΦΑΕ Αθήνας
Διαχειριστής Ιστοσελίδας:Παναγής Γκιόλμας
Διευθυντής Ιστοσελίδας:Παναγής Γκιόλμας
Διευθυντής Σύνταξης:Πέτρος Παπαβασιλείου
Διεύθυνση:Ζωοδόχου Πηγής 1Α &
Ακαδημίας 70, Τ.Κ. 10678,
Αθήνα
Tηλεφωνικό κέντρο:2119555050
Email: enimerosi@workenter.gr
Πρακτορείο Φωτογραφιών:Eurokinissi
Cookies