Τέλη κυκλοφορίας 2021: Μήνυμα της ΑΑΔΕ – Τι πρέπει να κάνουν οι ιδιοκτήτες οχημάτων

Τέλη κυκλοφορίας 2021: Μήνυμα της ΑΑΔΕ – Τι πρέπει να κάνουν οι ιδιοκτήτες οχημάτων
Πηγή Φωτογραφίας: (ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ)

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του workenter.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η ΑΑΔΕ ενημερώνει ιδιοκτήτες οχημάτων που εμφανίζουν εκκρεμότητες στα τέλη κυκλοφορίας του 2021. Με τη διαδικασία αυτή, τους δίνει τη δυνατότητα να προσκομίσουν στοιχεία για την πραγματική κατάσταση του οχήματός τους, πριν ολοκληρώσει τη βεβαίωση τυχόν οφειλών και προστίμων.

Σύμφωνα με την οδηγία Ο.3043/2026, η ΑΑΔΕ αποστέλλει ηλεκτρονικά μηνύματα από τις 14 έως τις 30 Σεπτεμβρίου. Όπου δεν καταστεί δυνατή η ηλεκτρονική ενημέρωση, οι ΔΟΥ και το ΚΕΦΟΔΕ μπορούν να στείλουν συστημένη επιστολή.

Ειδοποίηση για τέλη κυκλοφορίας του 2021

Η ειδοποίηση σημαίνει ότι το όχημα εμφανίζει εκκρεμότητα στα στοιχεία της ΑΑΔΕ. Αν ο ιδιοκτήτης δεν όφειλε τέλη για το 2021, μπορεί να δηλώσει την πραγματική κατάσταση του οχήματος και να υποβάλει το δικαιολογητικό που την αποδεικνύει.

Η ειδική διαδικασία αφορά οχήματα που έχουν δηλωθεί στο έντυπο Ε1. Σύμφωνα με την οδηγία, από αυτήν εξαιρούνται τα οχήματα ατόμων με αναπηρία και αποβιωσάντων.

Πώς γίνεται η δήλωση στο myCAR

Η ειδική εφαρμογή myCAR ανοίγει την 1η Οκτωβρίου 2026. Ο ιδιοκτήτης εισέρχεται με τους κωδικούς Taxisnet, εντοπίζει το όχημα που εμφανίζει οφειλή για το 2021 και δηλώνει την κατάστασή του κατά το συγκεκριμένο έτος ή και κατά τα επόμενα.

Ενδεικτικά, μπορεί να δηλώσει κλοπή, διαγραφή, ακινησία ή απαλλαγή από τα τέλη. Μαζί με τη δήλωση πρέπει να επισυνάψει το αντίστοιχο αποδεικτικό έγγραφο. Η προθεσμία υποβολής στο myCAR λήγει την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2026.

Τι γίνεται μετά τις 30 Οκτωβρίου

Οι αρμόδιες φορολογικές υπηρεσίες έχουν περιθώριο έως τις 26 Νοεμβρίου 2026 για να ολοκληρώσουν τις διορθώσεις στα στοιχεία των οχημάτων. Στη συνέχεια, η ΑΑΔΕ προβλέπει να ολοκληρώσει την ηλεκτρονική βεβαίωση των τελών κυκλοφορίας του 2021 έως τις 3 Δεκεμβρίου 2026.

Ο ιδιοκτήτης μπορεί να καταθέσει δικαιολογητικά και μετά τις 30 Οκτωβρίου, αλλά τότε υποβάλλει τη δήλωσή του μέσω της εφαρμογής «Τα Αιτήματά μου». Η εκπρόθεσμη υποβολή δεν ανακόπτει τη διαδικασία βεβαίωσης. Αν, ωστόσο, τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι δεν οφείλονταν τα τέλη ή το πρόστιμο, η αρμόδια φορολογική υπηρεσία τα εξετάζει.

Τέλος, όποιος αμφισβητεί τη βεβαίωση μπορεί να την προσβάλει στα τακτικά διοικητικά δικαστήρια, σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπει ο Κώδικας Διοικητικής Δικονομίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Χρυσούλα Κέντσου Δρακάκη

Χρυσούλα Κέντσου Δρακάκη

Η Χρυσούλα Κέντσου-Δρακάκη είναι δημοσιογράφος και καλύπτει θέματα ΑΣΕΠ με ειδίκευση στην Υγεία και στην Ψυχαγωγία. Εχει σπουδάσει αθλητική δημοσιογραφία και λογοτεχνική μετάφραση, διόρθωση - επιμέλεια κειμένων. Προϋπηρεσία στο Epixeiro.gr και στο Healthweb.gr.

Όλα τα άρθρα

Τελευταία Νέα
Ακολουθήστε το workenter.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για εργασία, προσλήψεις, ΑΣΕΠ, προκηρύξεις και επιδόματα
Ακολούθησε το workenter.gr στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Daily Review

ΜΗΤ: 232509

Αποστολή δελτίων τύπου: enimerosi@workenter.gr

Designed by Sinc.

Developed by Whiskey

© Copyright 2026 workenter.gr

Domain Name:workenter.gr
Νόμιμος εκπρόσωπος:Παναγής Γκιόλμας
Ιδιοκτησία:GATEWORK Α.Ε.
ΑΦΜ:800904236
ΓΕΜΗ:144568701000
Αρμόδια ΔΟΥ:ΦΑΕ Αθήνας
Διαχειριστής Ιστοσελίδας:Παναγής Γκιόλμας
Διευθυντής Ιστοσελίδας:Παναγής Γκιόλμας
Διευθυντής Σύνταξης:Πέτρος Παπαβασιλείου
Διεύθυνση:Ζωοδόχου Πηγής 1Α &
Ακαδημίας 70, Τ.Κ. 10678,
Αθήνα
Tηλεφωνικό κέντρο:2119555050
Email: enimerosi@workenter.gr
Πρακτορείο Φωτογραφιών:Eurokinissi
Cookies