Καιρός σήμερα 21/09: Ήλιος με… παγίδες – Πού αναμένονται βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες
Με λίγες νεφώσεις, τοπικές βροχές και πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων θα κυλήσει ο καιρός, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ. Οι νεφώσεις θα αυξηθούν πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι, ενώ στα ορεινά της Πελοποννήσου δεν αποκλείονται μεμονωμένες καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και τοπικά στα πελάγη έως 6 μποφόρ. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη, κυρίως στα δυτικά και βόρεια τις πρωινές και βραδινές ώρες, ενώ η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.
Αναλυτικά η πρόγνωση ανά περιοχή
Αττική: Γενικά καλός θα είναι ο καιρός, με ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις και στα ανατολικά θα είναι κατά διαστήματα περισσότερο ενισχυμένοι.
Θεσσαλονίκη: Λίγες νεφώσεις αναμένονται αρχικά, οι οποίες θα αυξηθούν πρόσκαιρα τις θερμές ώρες της ημέρας. Στην ευρύτερη περιοχή δεν αποκλείονται τοπικοί όμβροι, κυρίως σε ορεινά τμήματα.
Μακεδονία: Οι νεφώσεις θα αυξηθούν από το μεσημέρι και μετά και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Θράκη: Η ημέρα θα ξεκινήσει με γενικά καλές συνθήκες και λίγες νεφώσεις. Το μεσημέρι και το απόγευμα οι νεφώσεις θα πυκνώσουν πρόσκαιρα, με πιθανότητα τοπικών φαινομένων στα ηπειρωτικά.
Ήπειρος: Αυξημένες νεφώσεις αναμένονται κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με τοπικές βροχές ή όμβρους. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα ενδέχεται να είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Θεσσαλία: Πρόσκαιρη αστάθεια θα παρουσιάσει ο καιρός από το μεσημέρι, με ανάπτυξη νεφώσεων και τοπικές βροχές ή όμβρους. Τα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως σε ηπειρωτικές και ορεινές περιοχές.
Στερεά Ελλάδα – Εύβοια: Αρχικά θα επικρατούν διαστήματα ηλιοφάνειας, όμως στα ηπειρωτικά οι νεφώσεις θα αυξηθούν τις θερμές ώρες. Τοπικοί όμβροι είναι πιθανό να εκδηλωθούν κυρίως σε ορεινά τμήματα.
Πελοπόννησος: Εδώ εντοπίζεται η μεγαλύτερη πιθανότητα για πιο έντονη αστάθεια. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι, ενώ στα ορεινά υπάρχει πιθανότητα για μεμονωμένες καταιγίδες.
Ιόνιο: Ο καιρός θα είναι γενικά καλός με λίγες νεφώσεις, ενώ οι άνεμοι θα είναι βόρειοι. Στα θαλάσσια τμήματα θα φτάνουν κατά τόπους τα 5 με 6 μποφόρ.
Κυκλάδες: Ηλιοφάνεια θα επικρατήσει στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας, με λίγες μόνο νεφώσεις. Οι βόρειοι άνεμοι θα είναι ενισχυμένοι, φτάνοντας κατά τόπους τα 5 με 6 μποφόρ.
Κρήτη: Κυρίως αίθριος θα παραμείνει ο καιρός, με αρκετή ηλιοφάνεια. Οι βόρειοι άνεμοι θα πνέουν με ένταση περίπου 4 με 5 μποφόρ, τοπικά ισχυρότεροι.
Νησιά Ανατολικού Αιγαίου: Καλές καιρικές συνθήκες και αρκετή ηλιοφάνεια, με παροδικές νεφώσεις. Οι βόρειοι άνεμοι θα φτάνουν κατά τόπους τα 5 με 6 μποφόρ.
Δωδεκάνησα: Γενικά αίθριος καιρός με αρκετό ήλιο και λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, φτάνοντας τοπικά τα 5 με 6 μποφόρ.
- 54 λεπτά πριν Στις 7 Οκτωβρίου η κρίσιμη δίκη για την ΕΑΣ – Τι μπορεί να αλλάξει στις κρατήσεις των συνταξιούχων
- 1 ώρα πριν Καιρός σήμερα 21/09: Ήλιος με… παγίδες – Πού αναμένονται βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες
- 1 ώρα πριν Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2026









