Λονδίνο: Τέσσερις τραυματίες από επίθεση στο Κόβεντ Γκάρντεν – Συνελήφθη 47χρονη
Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Τετάρτης στο κέντρο του Λονδίνου, έπειτα από επίθεση με αιχμηρό αντικείμενο κοντά στο Κόβεντ Γκάρντεν, μία από τις πιο πολυσύχναστες τουριστικές περιοχές της βρετανικής πρωτεύουσας.
Από το περιστατικό τραυματίστηκαν τέσσερις άνδρες, ενώ η Μητροπολιτική Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη μίας 47χρονης γυναίκας, η οποία θεωρείται ύποπτη για κατοχή όπλου και επίθεση.
Κατασχέθηκε ψαλίδι από το σημείο
Σύμφωνα με τις βρετανικές αρχές, από το σημείο κατασχέθηκε ένα ψαλίδι, το οποίο εξετάζεται στο πλαίσιο της έρευνας.
Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι το περιστατικό ενδέχεται να σχετίζεται με ζητήματα ψυχικής υγείας, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις τρομοκρατικού κινήτρου.
Στο νοσοκομείο οι τέσσερις τραυματίες
Οι τραυματίες είναι ηλικίας 34, 39, 42 και 52 ετών. Δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες από διασώστες της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων του Λονδίνου και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν σε κοντινό κέντρο τραυμάτων.
Μέχρι στιγμής δεν έχουν δοθεί περισσότερες πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας τους.
Σε εξέλιξη οι έρευνες
Η επίθεση σημειώθηκε στην οδό Endell, σε απόσταση περίπου 250 μέτρων από την πλατεία Κόβεντ Γκάρντεν, περιοχή γνωστή για τα θέατρα, τα καταστήματα και τους καλλιτέχνες του δρόμου.
Οι έρευνες της Μητροπολιτικής Αστυνομίας συνεχίζονται, προκειμένου να αποσαφηνιστούν οι ακριβείς συνθήκες του περιστατικού.
Stabbing in central London Covent Garden 4 people rushed to hospital pic.twitter.com/2KKMXfCi8y
— Zonjy (@zonjy_) August 5, 2026
- 1 λεπτό πριν Βόλος: Στη φυλακή 26χρονος για ενδοοικογενειακή απειλή σε βάρος της μητέρας του
- 12 λεπτά πριν Έρχονται 700 και 1.000 ευρώ από τον ΟΠΕΚΑ – Ποιοι πληρώνονται μέχρι την Παρασκευή
- 24 λεπτά πριν Marfin: Το ελληνικό FBI μεταφέρει στην Ελλάδα την κατηγορούμενη









