Στην Εισαγγελία ο Βελόπουλος μετά τις δηλώσεις Γεωργιάδη
Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών διαβιβάζεται σήμερα η αναφορά που κατέθεσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, με αφορμή δηλώσεις του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, σχετικά με τις συνθήκες υπό τις οποίες ψηφίστηκαν οι Ποινικοί Κώδικες λίγο πριν από τις εθνικές εκλογές του 2019, επί κυβέρνησης Αλέξη Τσίπρα.
Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, η αναφορά αναμένεται να επιστρέψει στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, η οποία θα αποφασίσει για τις περαιτέρω ενέργειες.
Η υπόθεση των αλλαγών στους Ποινικούς Κώδικες έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις δικαστικές αρχές, ύστερα από δημόσιες καταγγελίες του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή, ο οποίος είχε αφήσει αιχμές για παρεμβάσεις κατά τη νομοθέτησή τους.
Ωστόσο, οι σχετικές καταγγελίες είχαν τεθεί δύο φορές στο αρχείο, μετά την ολοκλήρωση των αντίστοιχων εισαγγελικών ερευνών. Παράλληλα, ακόμη και αν κριθεί ότι προκύπτουν ενδείξεις τέλεσης αδικημάτων από πολιτικά πρόσωπα, τίθεται ζήτημα παραγραφής, καθώς από τότε έχουν μεσολαβήσει δύο κοινοβουλευτικές σύνοδοι.
- 2 λεπτά πριν Σισμανόγλειο: Στον ψυχίατρο ο 76χρονος που προκάλεσε εμπρησμό με αναπτήρα
- 28 λεπτά πριν Υπουργείο Παιδείας: Νέες ρυθμίσεις για Ανώτατη Εκπαίδευση, υποτρόφους και τίτλους σπουδών
- 41 λεπτά πριν Υπόθεση Λιγνάδη: Τι κατέθεσε ο πρώτος καταγγέλλων – Συνεχίζεται αύριο η δίκη







