ΕΟΠΠΕΠ: Τα λάθη που πρέπει να αποφύγουν οι υποψήφιοι στις εξετάσεις ΣΑΕΚ

ΕΟΠΠΕΠ: Τα λάθη που πρέπει να αποφύγουν οι υποψήφιοι στις εξετάσεις ΣΑΕΚ

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του workenter.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σημαντικές οδηγίες για τους υποψηφίους που συμμετέχουν στις εξετάσεις πιστοποίησης αποφοίτων ΣΑΕΚ εξέδωσε ο ΕΟΠΠΕΠ, ενόψει της διαδικασίας για την 1η περίοδο του 2026.

Οι υποψήφιοι μπορούν να δουν πληροφορίες για το Εξεταστικό Κέντρο στο οποίο θα εξεταστούν μέσα από την εφαρμογή iek.eoppep.gr, στο βήμα 2, στην ενότητα «Βασικά Στοιχεία Αίτησης».

Παράλληλα, ο ΕΟΠΠΕΠ καλεί τους εξεταζόμενους να διαβάσουν προσεκτικά τις οδηγίες, καθώς περιλαμβάνουν κρίσιμες λεπτομέρειες για την προσέλευση, τη διάρκεια των εξετάσεων, τα απαραίτητα έγγραφα και τον τρόπο συμπλήρωσης των απαντήσεων.

Πότε πρέπει να βρίσκονται στο εξεταστικό κέντρο

Σύμφωνα με τις οδηγίες, οι υποψήφιοι πρέπει να προσέλθουν στο εξεταστικό κέντρο του θεωρητικού μέρους από τις 10:00 π.μ. έως τις 10:30 π.μ. το αργότερο.

Οι εξετάσεις ξεκινούν στις 11:00 π.μ. και το θεωρητικό μέρος διαρκεί τρεις ώρες, δηλαδή έως τις 14:00.

Για το πρακτικό μέρος, οι υποψήφιοι πρέπει να βρίσκονται στο εξεταστικό κέντρο μισή ώρα πριν από την έναρξη της εξέτασης. Η διάρκεια του πρακτικού μέρους ορίζεται σε δύο ώρες.

Ποια έγγραφα χρειάζονται

Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν μαζί τους έγκυρο έγγραφο ταυτοποίησης. Συγκεκριμένα, μπορούν να προσκομίσουν:

  • δελτίο αστυνομικής ταυτότητας,
  • στρατιωτική ταυτότητα,
  • διαβατήριο,
  • άδεια οδήγησης σε ισχύ.

Με βάση αυτά τα έγγραφα γίνεται ο έλεγχος ταυτοπροσωπίας πριν από την εξέταση.

Τι ισχύει για κινητά, στυλό και γραπτό δοκίμιο

Ο ΕΟΠΠΕΠ υπενθυμίζει ότι όλα τα κινητά τηλέφωνα πρέπει να είναι απενεργοποιημένα και να παραδίδονται στους επιτηρητές κατά την είσοδο στην αίθουσα.

Παράλληλα, οι υποψήφιοι πρέπει να χρησιμοποιούν μόνο μπλε στυλό διαρκείας. Το διορθωτικό απαγορεύεται, ενώ η χρήση του μπορεί να οδηγήσει σε μηδενισμό του γραπτού.

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται και στον τρόπο γραφής. Οι απαντήσεις πρέπει να γράφονται με πεζά γράμματα και όχι με κεφαλαία. Επίσης, στο γραπτό δοκίμιο πρέπει να αναγράφονται μόνο οι απαντήσεις και όχι οι ερωτήσεις.

Τι πρέπει να προσέξουν στις απαντήσεις

Οι υποψήφιοι καλούνται να απαντήσουν σε όλα τα θέματα που θα τους δοθούν.

Επιπλέον, δεν πρέπει να αφήνουν κενές σελίδες ανάμεσα στις απαντήσεις, ούτε να γράφουν μόνο στις μονές ή μόνο στις ζυγές σελίδες του γραπτού δοκιμίου.

Αν χρειαστούν πρόχειρο, μπορούν να χρησιμοποιήσουν την τελευταία σελίδα του γραπτού, γράφοντας στο επάνω μέρος τη λέξη «ΠΡΟΧΕΙΡΟ» με κεφαλαία γράμματα.

Τι αναμένεται για το πρακτικό μέρος

Το αναλυτικό πρόγραμμα του πρακτικού μέρους θα αναρτηθεί στην εφαρμογή το αμέσως προσεχές διάστημα, ώστε οι υποψήφιοι να ενημερωθούν εγκαίρως.

Η εξέταση του πρακτικού μέρους διαρκεί δύο ώρες και, σύμφωνα με τις οδηγίες, πραγματοποιείται με περιγραφή εκτέλεσης έργου, αλληλουχίας ενεργειών ή εφαρμογής πρωτοκόλλων δράσης.

Οι υποψήφιοι δεν χρειάζεται να φέρουν εξοπλισμό, ιματισμό, ειδικά εργαλεία ή όργανα για την εξέταση.

Τράπεζες θεμάτων και ειδικότητες

Οι απόφοιτοι ΣΑΕΚ μπορούν να αναζητήσουν στην ιστοσελίδα του ΕΟΠΠΕΠ τις τράπεζες θεμάτων για την ειδικότητά τους.

Παράλληλα, έχει αναρτηθεί πίνακας αντιστοιχίσεων ειδικοτήτων ΣΑΕΚ, πρώην ΙΕΚ, με καταλόγους ερωτήσεων, ώστε οι υποψήφιοι να εντοπίσουν σωστά το υλικό που αφορά την ειδικότητά τους.

Πηγή Φωτογραφίας: (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI).

Τελευταία Νέα
Ακολουθήστε το workenter.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για εργασία, προσλήψεις, ΑΣΕΠ, προκηρύξεις και επιδόματα
Ακολούθησε το workenter.gr στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Daily Review

Ενημερώσου Πρώτος

ΜΗΤ: 232509

Αποστολή δελτίων τύπου: enimerosi@workenter.gr

Designed by Sinc.

Developed by Whiskey

© Copyright 2026 workenter.gr