Καιρός: Πού «χτύπησε» 35,3°C ο υδράργυρος – Οι περιοχές με τις υψηλότερες θερμοκρασίες

Η ζέστη έκανε αισθητή την παρουσία της σε μεγάλο μέρος της χώρας την Τρίτη 16 Ιουνίου 2026, με τη θερμοκρασία να αγγίζει τοπικά τους 35,3 βαθμούς Κελσίου.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, αρκετές περιοχές κατέγραψαν υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, χωρίς ωστόσο να διαμορφώνονται συνθήκες γενικευμένου καύσωνα.
Ποιες περιοχές κατέγραψαν τις υψηλότερες θερμοκρασίες
Στην κορυφή της λίστας βρέθηκαν η Θήβα, η Στυλίδα και η Νέα Οδός Θήβας, όπου ο υδράργυρος έφτασε τους 35,3°C.
Ακολούθησαν η Χαλάστρα και ο Λαγκαδάς, με τις μέγιστες θερμοκρασίες να αγγίζουν τους 35,1°C, επιβεβαιώνοντας τη σημαντική άνοδο του υδραργύρου σε αρκετές περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας.
Σχεδόν οι μισοί σταθμοί κατέγραψαν πάνω από 30°C
Τα στοιχεία από το δίκτυο των μετεωρολογικών σταθμών δείχνουν ότι 283 από τους 582 ενεργούς σταθμούς της χώρας κατέγραψαν θερμοκρασίες άνω των 30 βαθμών Κελσίου.
Το ποσοστό αυτό αντιστοιχεί περίπου στο 49% των σταθμών, γεγονός που αποτυπώνει την ευρεία εξάπλωση των υψηλών θερμοκρασιών κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Τι δείχνουν τα δεδομένα για την εξέλιξη του καιρού
Η μέση μέγιστη θερμοκρασία διαμορφώθηκε στους 29,6°C, παρουσιάζοντας μικρή άνοδο σε σύγκριση με την προηγούμενη ημέρα, ενώ παρέμεινε κοντά στα φυσιολογικά επίπεδα για τα μέσα Ιουνίου.
Παρότι ορισμένες περιοχές βίωσαν έντονη ζέστη, οι μετεωρολόγοι επισημαίνουν ότι δεν καταγράφηκε οργανωμένο κύμα καύσωνα. Αντίθετα, η εικόνα του καιρού παραπέμπει σε τυπικές καλοκαιρινές συνθήκες, με τοπικές εξάρσεις της θερμοκρασίας.
Ο καιρός μπαίνει σε καλοκαιρινούς ρυθμούς
Οι υψηλές θερμοκρασίες υπενθυμίζουν ότι το καλοκαίρι έχει πλέον κάνει αισθητή την παρουσία του στη χώρα. Ωστόσο, οι ειδικοί συνιστούν στους πολίτες να παρακολουθούν τακτικά τις μετεωρολογικές προβλέψεις, ιδιαίτερα τις ημέρες όπου η ζέστη εμφανίζει έντονα χαρακτηριστικά.
Το επόμενο διάστημα θα δείξει αν οι θερμές αέριες μάζες θα διατηρηθούν ή αν η θερμοκρασία θα επανέλθει σε πιο ήπια επίπεδα.
Πηγή φωτογραφίας: (ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
- 1 ώρα πριν «Η Ζωή Σου Όλη»: Ο Μιχάλης Ρακιντζής μιλά για το S.A.G.A.P.O. και την κόντρα του με την Τεχνητή Νοημοσύνη
- 1 ώρα πριν Το Σπίτι Δίπλα στο Ποτάμι: Η Μελισσάνθη αμφιβάλλει για τον πατέρα του Γεράσιμου – Οι εξελίξεις που σοκάρουν απόψε (16/6)
- 1 ώρα πριν ΟΠΕΚΑ: Ποιοι δικαιούνται επίδομα έως 409 ευρώ τον μήνα – Δείτε τα κριτήρια



















