Τέλος ταξινόμησης στα υβριδικά: Οι αλλαγές φέρνουν αυξήσεις στους αγοραστές

Αντιδράσεις προκαλεί στην αγορά αυτοκινήτου η διάταξη του πολυνομοσχεδίου που αλλάζει το καθεστώς απαλλαγής από το τέλος ταξινόμησης για τα υβριδικά οχήματα.
Σύμφωνα με τη νέα ρύθμιση, όλα τα υβριδικά Ι.Χ. θα έχουν πλέον έκπτωση 50% στο τέλος ταξινόμησης, ανεξάρτητα από τις εκπομπές ρύπων. Μέχρι σήμερα, τα υβριδικά με εκπομπές CO2 έως 50 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο είχαν απαλλαγή 75%, γεγονός που αποτελούσε σημαντικό κίνητρο για την αγορά πιο «καθαρών» οχημάτων.
Η αλλαγή αυτή αναμένεται να αυξήσει το κόστος για αρκετούς αγοραστές. Ενδεικτικά, σε περίπτωση τέλους ταξινόμησης 4.000 ευρώ, η επιβάρυνση από 1.000 ευρώ ανεβαίνει πλέον στα 2.000 ευρώ.
Εξαίρεση προβλέπεται μόνο για ορισμένα υβριδικά οχήματα που έχουν ήδη εισαχθεί στη χώρα. Η εξέλιξη προκαλεί προβληματισμό, καθώς η αγορά εκτιμά ότι περιορίζονται τα φορολογικά κίνητρα για την επιλογή αυτοκινήτων χαμηλών ρύπων.
- 9 λεπτά πριν ΕΟΠΥΥ: Νέες τιμές αποζημίωσης για οστομικά υλικά – Τι αλλάζει για τους ασφαλισμένους
- 14 λεπτά πριν Αντίστροφη μέτρηση για τις παλιές ταυτότητες
- 16 λεπτά πριν Χαλάζι «έντυσε» στα λευκά τα Ιωάννινα – Δείτε βίντεο















