Ατύχημα στο «Νήσος Ρόδος»: Στο νοσοκομείο 50χρονος εργαζόμενος μετά από θραύση κάβου

Τραυματισμός 50χρονου καβοδέτη σημειώθηκε στο λιμάνι της Μυτιλήνης, λίγο πριν από τον προγραμματισμένο απόπλου του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου «Νήσος Ρόδος» με προορισμό τη Χίο και τον Πειραιά, έπειτα από θραύση πλευρικού κάβου κατά τη διάρκεια των χειρισμών απόδεσης.
Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, ο εργαζόμενος τραυματίστηκε στα κάτω άκρα και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης για την παροχή ιατρικής φροντίδας.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η εμπλοκή του κάβου σημειώθηκε στο bow thruster, δηλαδή στον πλευρικό προωθητήρα της πλώρης που χρησιμοποιείται για τους ελιγμούς του πλοίου εντός λιμένα.
Το «Νήσος Ρόδος», στο οποίο επιβαίνουν 211 επιβάτες, 22 Ι.Χ. οχήματα, 40 φορτηγά, έξι δίκυκλα και ένα λεωφορείο, παραμένει στο λιμάνι της Μυτιλήνης έως ότου πραγματοποιηθεί επιθεώρηση από δύτη στο σημείο και χορηγηθεί πιστοποιητικό αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, προκειμένου να συνεχίσει το προγραμματισμένο του δρομολόγιο προς Χίο και Πειραιά.
Οι αρμόδιες λιμενικές αρχές διερευνούν τις συνθήκες υπό τις οποίες σημειώθηκε το ατύχημα.
- 17 λεπτά πριν Δεν σε παίρνει ο ύπνος; 7 πρακτικές που βοηθούν
- 1 ώρα πριν Σήμερα η κηδεία του Νάσου Αθανασίου- Πότε και πού θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία
- 1 ώρα πριν Αλλάζουν οι μεταβιβάσεις ακινήτων σε 8 περιοχές της Αττικής















