ΑΣΕΠ 6Κ/2023: Αναπληρώσεις διοριστέων μετά από παραιτήσεις και μη αποδοχή διορισμού

Νέα εξέλιξη καταγράφεται στην προκήρυξη 6Κ/2023 του ΑΣΕΠ, καθώς η Ανεξάρτητη Αρχή προχωρά σε αναπληρώσεις διοριστέων μετά από περιπτώσεις υποψηφίων που είτε δεν αποδέχθηκαν τον διορισμό τους είτε παραιτήθηκαν από τη θέση τους.
Με απόφαση του Αποκεντρωμένου Τμήματος ΑΣΕΠ Θεσσαλονίκης ενεργοποιείται η διαδικασία αντικατάστασης των υποψηφίων που δεν προχώρησαν στην ανάληψη καθηκόντων, ανοίγοντας τον δρόμο για τον διορισμό επιλαχόντων από τους ισχύοντες πίνακες κατάταξης της προκήρυξης.
Τι προβλέπει η απόφαση
Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση, διαγράφονται από τους πίνακες διοριστέων και κατάταξης οι υποψήφιοι που δεν αποδέχθηκαν τον διορισμό τους ή υπέβαλαν παραίτηση. Παράλληλα, το ΑΣΕΠ προωθεί τους επόμενους δικαιούχους της διαδικασίας, ώστε να καλυφθούν οι κενές θέσεις χωρίς νέα προκήρυξη.
Η εξέλιξη αυτή αφορά άμεσα τους επιλαχόντες της 6Κ/2023, οι οποίοι αποκτούν νέα δυνατότητα διορισμού μέσω της διαδικασίας αναπλήρωσης.
Τι πρέπει να κάνουν οι φορείς
Το ΑΣΕΠ απέστειλε στους αρμόδιους φορείς τα απαραίτητα στοιχεία και τις αιτήσεις των νέων προς διορισμό υποψηφίων, προκειμένου να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες πρόσληψης και ανάληψης υπηρεσίας.
Μετά την ολοκλήρωση των διορισμών, οι υπηρεσίες οφείλουν να αποστείλουν στο ΑΣΕΠ τις σχετικές πράξεις ανάληψης υπηρεσίας, όπως προβλέπει το ισχύον θεσμικό πλαίσιο.
Δεν απαιτείται νέο ΦΕΚ
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4765/2021, για τις αναπληρώσεις διοριστέων δεν απαιτείται η δημοσίευση συμπληρωματικού πίνακα διοριστέων στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Η διαδικασία πραγματοποιείται διοικητικά μέσω των αποφάσεων του ΑΣΕΠ και των ενεργειών των φορέων που θα προχωρήσουν στους νέους διορισμούς.
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι επιλαχόντες
Οι υποψήφιοι που καλούνται για διορισμό θα πρέπει να ανταποκριθούν άμεσα στις σχετικές ειδοποιήσεις των φορέων. Σε περίπτωση μη αποδοχής της θέσης, απαιτείται η υποβολή υπεύθυνης δήλωσης μη αποδοχής, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες.
Παράλληλα, οι φορείς καλούνται να τηρούν αυστηρά τις διαδικασίες κοινοποίησης των πράξεων διορισμού, ώστε να διασφαλίζεται η νομιμότητα και η ταχεία ολοκλήρωση των αναπληρώσεων.
Πηγή Φωτογραφίας: (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI).
- 18 λεπτά πριν Το σχέδιο των Χιλιανών διαρρηκτών: Πώς «χτυπούν» πολυτελείς κατοικίες στην Ελλάδα
- 1 ώρα πριν Ποια ψηφία να αποφεύγεις στη λοταρία – Τι λέει ειδικός στα τυχερά παιχνίδια
- 2 ώρες πριν Δεν σε παίρνει ο ύπνος; 7 πρακτικές που βοηθούν

















