1.000 κάμερες στους δρόμους: Γιατί ακυρώθηκε ο διαγωνισμός
Ο μεγάλος διαγωνισμός για την εγκατάσταση περίπου 1.000 καμερών καταγραφής παραβάσεων του ΚΟΚ ακυρώθηκε μετά από προσφυγές τριών εταιρειών στην ΕΑΔΗΣΥ, οι οποίες κατήγγειλαν «φωτογραφικές» και προβληματικές τεχνικές προδιαγραφές. Κάθε εταιρεία κατέβαλε παράβολο 15.000 ευρώ.
Το έργο προέβλεπε κάμερες που θα κατέγραφαν παραβάσεις όπως παραβίαση κόκκινου, υπερβολική ταχύτητα, χρήση κινητού, μη χρήση ζώνης ή κράνους, κίνηση σε λεωφορειολωρίδα ή ΛΕΑ και παράνομη στάθμευση. Ο προϋπολογισμός της βασικής σύμβασης ήταν 44 εκατ. ευρώ, ενώ με την προαίρεση θα μπορούσε να φτάσει τα 88 εκατ. ευρώ.
Το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης αποφάσισε τη ματαίωση της διαδικασίας και αναμένεται να προκηρύξει εκ νέου τον διαγωνισμό, αφού επανεξετάσει τους όρους. Παρά την ακύρωση του μεγάλου έργου, το σύστημα λειτουργεί ήδη πιλοτικά με 8 κάμερες, οι οποίες έχουν αρχίσει να στέλνουν τα πρώτα πρόστιμα μέσω gov.gr και Gov.gr Wallet.
Συνολικά, το έργο δεν εγκαταλείπεται, αλλά επιστρέφει σε νέα προκήρυξη, με βασικό ζητούμενο να υπάρξουν όροι που θα αντέξουν στον νομικό έλεγχο και δεν θα αποκλείουν τον ανταγωνισμό.
- 13 λεπτά πριν Viral το ρόφημα κατά του στρες στο TikTok: Μειώνει πραγματικά την κορτιζόλη ή είναι ένας ακόμη μύθος;
- 1 ώρα πριν Το λάθος με τα φώτα που φουσκώνει τον λογαριασμό ρεύματος – Πόσο κοστίζει κάθε χρόνο
- 2 ώρες πριν Ποια είναι η καλύτερη ώρα για ανεφοδιασμό καυσίμων – Τι ισχύει πραγματικά
















