Καλαμάτα: Σε ιδιώτες για 40 χρόνια το αεροδρόμιο – Σε ποιους θα περάσει

Προς τα τέλη Ιουνίου μετατίθεται το χρονοδιάγραμμα για την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης του αεροδρομίου της Καλαμάτας, μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού του Υπερταμείου και την ανάδειξη ως προτιμητέου επενδυτή της κοινοπραξίας FRAPORT – DELTA AIRPORT INVESTMENTS, του ομίλου Κοπελούζου, και ΠΗΛΕΑΣ, του ομίλου Κωνσταντακόπουλου.
Χθες, έπειτα από εισήγηση του υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κυριάκου Πιερρακάκη, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε τη σύμβαση για το αεροδρόμιο «Καπετάν Βασ. Κωνσταντακόπουλος».
Η σύμβαση, η οποία θα συνυπογραφεί από το Ελληνικό Δημόσιο, προβλέπει την 40ετή παραχώρηση του δικαιώματος διοίκησης, διαχείρισης, λειτουργίας, ανάπτυξης, επέκτασης, συντήρησης και εκμετάλλευσης του Διεθνούς Αεροδρομίου Καλαμάτας.
Το αεροδρόμιο εμφανίζει αυξημένη επιβατική κίνηση στο πρώτο τετράμηνο του 2026, με ιδιαίτερη ενίσχυση της κίνησης από το εξωτερικό, γεγονός που επιβεβαιώνει τη σημασία του για την τουριστική ανάπτυξη της Μεσσηνίας και της ευρύτερης Πελοποννήσου.
- 56 λεπτά πριν Τι σημαίνει το «N» στο κινητό σου
- 1 ώρα πριν Το σχέδιο των Χιλιανών διαρρηκτών: Πώς «χτυπούν» πολυτελείς κατοικίες στην Ελλάδα
- 2 ώρες πριν Ποια ψηφία να αποφεύγεις στη λοταρία – Τι λέει ειδικός στα τυχερά παιχνίδια


















