Καρχαρίας εμφανίστηκε στις Κεχριές Κορινθίας – Τι λένε οι ειδικοί για τις συχνότερες παρουσίες στις ελληνικές θάλασσες

Καρχαρίας εμφανίστηκε στις Κεχριές Κορινθίας – Τι λένε οι ειδικοί για τις συχνότερες παρουσίες στις ελληνικές θάλασσες

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του workenter.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ανησυχία αλλά και έντονο ενδιαφέρον προκάλεσε η εμφάνιση καρχαρία στην παραλία στις Κεχριές Κορινθίας, με τις πρώτες εκτιμήσεις να αναφέρουν πως ενδέχεται να πρόκειται για το ίδιο ζώο που είχε καταγραφεί στην ίδια περιοχή και το προηγούμενο διάστημα.

Το περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά αντίστοιχων εμφανίσεων που έχουν σημειωθεί το τελευταίο διάστημα σε διάφορες παραθαλάσσιες περιοχές της χώρας, αναζωπυρώνοντας τη συζήτηση γύρω από την παρουσία καρχαριών κοντά σε ακτές.

Αυξάνονται οι εμφανίσεις καρχαριών στις ελληνικές θάλασσες

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται πιο συχνή καταγραφή καρχαριών τόσο σε παραλίες όσο και γενικότερα στις ελληνικές θάλασσες.

Οι επαναλαμβανόμενες εμφανίσεις γεννούν εύλογα ερωτήματα για το κατά πόσο η παρουσία τους κοντά σε σημεία όπου κολυμπούν λουόμενοι μπορεί να αποτελεί λόγο ανησυχίας.

Ωστόσο, οι ειδικοί εμφανίζονται καθησυχαστικοί, εξηγώντας ότι οι περισσότερες συναντήσεις αφορούν είδη που δεν θεωρούνται επικίνδυνα για τον άνθρωπο.

Πόσα είδη καρχαριών υπάρχουν στην Ελλάδα

Η παρουσία καρχαριών στη χώρα δεν είναι ασυνήθιστη.

Σύμφωνα με καταγραφές, στα νερά του Αιγαίου, του Ιονίου αλλά και γύρω από την Κρήτη, έχουν εντοπιστεί τουλάχιστον 31 διαφορετικά είδη καρχαριών.

Ανάμεσά τους συναντώνται:

Μικρόσωμα και ακίνδυνα είδη

Όπως το Σκυλοψαράκι, ένα μικρό είδος που δεν αποτελεί απειλή για τον άνθρωπο.

Μεγαλύτερα είδη όπως ο Καρχαρίας Προσκυνητής

Ο Καρχαρίας Προσκυνητής μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 13 μέτρα μήκος, ωστόσο τρέφεται αποκλειστικά με πλαγκτόν, γεγονός που τον καθιστά ακίνδυνο για τους ανθρώπους.

Είδη που ζουν σε μεγάλα βάθη

Στις ελληνικές θάλασσες καταγράφονται επίσης καρχαρίες που ζουν κυρίως σε πολύ βαθιά νερά, όπως ο Αχινόγατος.

Αγγελοκαρχαρίες ή «ρίνες»

Πρόκειται για είδη που θυμίζουν εμφανισιακά σαλάχια και απαντώνται επίσης στις ελληνικές θάλασσες.

Πρέπει να ανησυχούν οι λουόμενοι;

Παρά τη διαφορετικότητα των ειδών, οι επιστήμονες τονίζουν πως κανένα από τα είδη που συναντώνται συνήθως στην Ελλάδα δεν θεωρείται επιθετικό προς τον άνθρωπο, καθώς δεν τον αναγνωρίζουν ως φυσικό θήραμα.

Οι ειδικοί εξηγούν ότι οι εμφανίσεις κοντά σε ακτές συνδέονται συχνά με παράγοντες όπως:

  • Η θερμοκρασία της θάλασσας
  • Οι θαλάσσιες μετακινήσεις τροφής
  • Τα ρεύματα
  • Η αναζήτηση τροφής σε πιο ρηχά νερά

Σε κάθε περίπτωση, συστήνεται ψυχραιμία και αποφυγή ενόχλησης ή προσέγγισης θαλάσσιων ζώων όταν εντοπίζονται κοντά στην ακτή.

Daily Review

Αγγελίες

Τεχνικοί – Τεχνίτες - Εργάτες

Αποθηκάριοι – Αττική (Μαρκόπουλο )

Η Αθηναϊκή Στρωματοποιία ΑΕΒΕ αναζητά έμπειρο Εργάτη Αποθήκης για να ενταχθεί στην δυναμική τους ομάδα στις εγκαταστάσεις στο Μαρκόπουλο Αττικής.

Μαρκόπουλο Λήξη: 28-06-2026
Οικιακές Εργασίες – Καθαριότητα

Προσωπικό Καθαριότητας – Αττική (Χαϊδάρι)

Η Εταιρεία καθαρισμού Alpha Clean Services με έδρα το Χαϊδάρι αναζητά έμπειρη καθαρίστρια για στελέχωση συνεργείου καθαρισμού πολυκατοικιών.

Χαϊδάρι Λήξη: 26-06-2026
Υγεία – Ομορφιά

Φαρμακοποιοί – Αττική (Κηφισιά)

Τα Φαρμακεία Παντελής Μαλιωτάκης - Pamepharmacy στα βόρεια προάστια της Αττικής αναζητούν συνεργάτες με επαγγελματισμό, ομαδικό πνεύμα και θετική διάθεση για την θέση του Φαρμακοποιού.

Κηφισιά Λήξη: 26-06-2026
Τεχνικοί – Τεχνίτες - Εργάτες

Αποθηκάριοι – Αττική (Αθήνα)

Η εταιρεία Βενέτης Α.Β.Ε.Ε.Τ., κορυφαία αλυσίδα στον κλάδο της αρτοποιίας, της ζαχαροπλαστικής, των έτοιμων γευμάτων και του καφέ αναζητά Αποθηκάριο – Πικαδόρο (Picker) Μαναβικής με έδρα τις κεντρικές εγκαταστάσεις της στη Λυκόβρυση.

Αθήνα Λήξη: 26-06-2026
Εστίαση – Εξυπηρέτηση

Ζαχαροπλάστες – Αττική (Αθήνα)

Το βραβευμένο με Michelin Plate εστιατόριο «VEZENÉ» επιθυμεί να εντάξει στην ομάδα του Pastry Chef.

Αθήνα Λήξη: 25-06-2026
Οδηγοί – Μηχανοτεχνίτες

Οδηγοί – Αττική (Αθήνα)

Η Εταιρεία ανακύκλωσης ΤΕΧΑΝ Α.Β.Ε.Ε., επιθυμεί να στελεχώσει την ομάδα της στο έργο της μεταφοράς και αναζητά υποψήφιους Οδηγούς με δίπλωμα Ε΄ κατηγορίας.

Αθήνα Λήξη: 25-06-2026

Ενημερώσου Πρώτος

ΜΗΤ: 232509

Αποστολή δελτίων τύπου: enimerosi@workenter.gr

Designed by Sinc.

Developed by Whiskey

© Copyright 2026 workenter.gr