Τριήμερο πένθος στην Ηλιούπολη για τον θάνατο της 17χρονης
Σε κλίμα βαθιάς οδύνης βρίσκεται η Ηλιούπολη μετά την τραγωδία με τις δύο 17χρονες που έπεσαν από ταράτσα πολυκατοικίας, με τη μία από τις ανήλικες να χάνει τη ζωή της και τη δεύτερη να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.
Ο Δήμος Ηλιούπολης ανακοίνωσε την κήρυξη τριήμερου δημοτικού πένθους, ως ένδειξη τιμής και συμπαράστασης προς την οικογένεια της 17χρονης που διέμενε στην περιοχή.
Η ανακοίνωση του Δήμου Ηλιούπολης
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο δήμαρχος Ηλιούπολης αποφάσισε την κήρυξη τριήμερου δημοτικού πένθους από σήμερα, Τετάρτη 13 Μαΐου 2026, έως και την Παρασκευή 15 Μαΐου 2026.
Όπως επισημαίνεται, πρόκειται για μια πρωτοβουλία που εκφράζει «τη βαθιά θλίψη της δημοτικής αρχής και της τοπικής κοινωνίας ως ελάχιστη ένδειξη τιμής, σεβασμού και συμπαράστασης για τον πρόωρο θάνατο της 17χρονης κοπέλας».
Τι προβλέπεται κατά τη διάρκεια του πένθους
Στο πλαίσιο του δημοτικού πένθους αποφασίστηκαν συγκεκριμένα μέτρα σε όλα τα δημοτικά κτίρια και υπηρεσίες της πόλης.
Ειδικότερα:
- Οι σημαίες στα δημοτικά καταστήματα και στα κτίρια του Δήμου θα κυματίζουν μεσίστιες.
- Αναβάλλονται όλες οι εορταστικές, πολιτιστικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις του Δήμου.
- Οι δημοτικές υπηρεσίες καλούνται να τηρήσουν ενός λεπτού σιγή.
Συνεχίζεται η αγωνία για τη δεύτερη 17χρονη
Την ίδια ώρα, ιδιαίτερα κρίσιμη παραμένει η κατάσταση της δεύτερης 17χρονης, η οποία τραυματίστηκε σοβαρά μετά την πτώση από τον 6ο όροφο της πολυκατοικίας.
Οι Αρχές συνεχίζουν να ερευνούν τις συνθήκες της τραγωδίας, ενώ η τοπική κοινωνία παραμένει συγκλονισμένη από το περιστατικό.
- 3 λεπτά πριν Ένας στους δύο ψάχνει δεύτερη δουλειά – Οι μισθοί δεν καλύπτουν την ακρίβεια
- 3 λεπτά πριν Χανιά: Σήμερα (24/6) το τελευταίο αντίο στη Σταυρούλα – Την Παρασκευή απολογείται ο 43χρονος
- 10 λεπτά πριν Νόμος Κατσέλη: Ποιοι μένουν εκτός από τον νέο συμψηφισμό
















