Απεργία ΑΔΕΔΥ 13/05: «Κλείνουν» οι δημόσιες υπηρεσίες- Τι θα γίνει με τα ΜΜΜ

Σε πανελλαδική πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία προχωρούν αύριο, Τετάρτη 13 Μαΐου, οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, με βασικό αίτημα την ενίσχυση των εργασιακών και μισθολογικών δικαιωμάτων.
Η ΑΔΕΔΥ έχει προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 10:30 το πρωί, ενώ κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν και σε άλλες πόλεις της χώρας.
«Κλείνουν» οι δημόσιες υπηρεσίες
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ, στην απεργία συμμετέχουν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας, γεγονός που αναμένεται να προκαλέσει προβλήματα στη λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών.
Η συνδικαλιστική οργάνωση διευκρίνισε ότι η κινητοποίηση αφορά αποκλειστικά τον δημόσιο τομέα.
Κανονικά τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
Με αφορμή δημοσιεύματα και αναρτήσεις που κυκλοφόρησαν τις τελευταίες ώρες, η ΑΔΕΔΥ ξεκαθαρίζει ότι η Αττικό Μετρό και γενικότερα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς δεν επηρεάζονται από την απεργία.
Όπως επισημαίνεται, οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ δεν υπάγονται συνδικαλιστικά στην ΑΔΕΔΥ, καθώς οι συγκοινωνίες δεν εντάσσονται στον στενό δημόσιο τομέα.
Ως εκ τούτου, λεωφορεία, τρόλεϊ, μετρό, τραμ και ηλεκτρικός αναμένεται να κινηθούν κανονικά, χωρίς αλλαγές στα δρομολόγια.
- 3 λεπτά πριν Υιοθεσία αδέσποτων: Δήμος προσφέρει 10% έκπτωση στα δημοτικά τέλη
- 10 λεπτά πριν Επικουρική ασφάλιση για χιλιάδες εργαζόμενους του Δημοσίου
- 12 λεπτά πριν Καύσιμα: «Φωτιά» οι τιμές – Άλμα 32,4% στο πετρέλαιο κίνησης

















