ΟΠΕΚΕΠΕ και ο μαγικός αριθμός 120

Σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες είναι η ανεύρεση 120 θετικών βουλευτικών ψήφων προκειμένου να πάρει “σάρκα και οστά” η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής σε σχέση με τον ΟΠΕΚΕΠΕ.
Αν συντονιστούν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης (ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Νέα Αριστερά, Ελληνική Λύση, Νίκη, Πλεύση Ελευθερίας) φθάνουν τις 114 ψήφους.
Για να συγκροτηθεί προανακριτική απαιτούνται άλλοι 6 βουλευτές, σύμφωνα με το Σύνταγμα (άρθρο 86) και τον Κανονισμό της Βουλής.
Και εδώ αρχίζουν τα δύσκολα: Το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να απευθυνθεί στο… κόμμα των ανεξάρτητων βουλευτών, 27 τον αριθμό, όπου βρίσκει κανείς τους Αντώνη Σαμαρά, Μάριο Σαλμά και βουλευτές που έφυγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ με προορισμό το κόμμα Κασσελάκη, αλλά στην πορεία το μετάνιωσαν και εντάχθηκαν στους ανεξάρτητους.
Θα τους βρει τους 6; Σύντομα θα μάθουμε…
- 36 λεπτά πριν Τι σημαίνει το «N» στο κινητό σου
- 1 ώρα πριν Το σχέδιο των Χιλιανών διαρρηκτών: Πώς «χτυπούν» πολυτελείς κατοικίες στην Ελλάδα
- 2 ώρες πριν Ποια ψηφία να αποφεύγεις στη λοταρία – Τι λέει ειδικός στα τυχερά παιχνίδια


















