Είχε επιχειρήσει τρεις φορές να βάλει τέλος στη ζωή του ο γυναικοκτόνος

Η υπόθεση της δολοφονίας της 43χρονης Ελευθερίας στην Κρήτη αποκαλύπτει μια σκοτεινή και πολυεπίπεδη πραγματικότητα, με νέα στοιχεία να φωτίζουν τόσο τη συμπεριφορά του δράστη πριν το έγκλημα όσο και τις κινήσεις του μετά τη δολοφονία. Οι έρευνες των Αρχών συνθέτουν πλέον ένα πλήρες παζλ, την ώρα που ιδιόχειρα σημειώματα και μαρτυρίες φέρνουν στο φως ανησυχητικά δεδομένα.
Τα προειδοποιητικά σημάδια πριν την τραγωδία
Ιδιαίτερο βάρος δίνεται στο ιδιόχειρο σημείωμα που είχε αφήσει ο 39χρονος προς τον αδελφό του, αρκετούς μήνες πριν από τη δολοφονία. Σε αυτό αποτυπώνονται σκέψεις και συναισθήματα που δείχνουν την ψυχολογική του κατάσταση.
«ΣΥΓΓΝΩΜΗ που σας στεναχωρώ και σας ταλαιπωρώ… κακώς δεν με είχατε αφήσει να αυτοκτονήσω τις προηγούμενες φορές», έγραφε χαρακτηριστικά.
Το σημείωμα αυτό συνδέεται με τρεις απόπειρες αυτοκτονίας που είχε πραγματοποιήσει στο παρελθόν, με την τελευταία να καταγράφεται περίπου 5-6 μήνες πριν από το έγκλημα. Παρότι η οικογένειά του είχε λάβει γνώση των γραπτών αυτών και είχε αντιληφθεί ενδείξεις ψυχικής επιβάρυνσης, δεν κατέστη δυνατό να αποτραπεί η εξέλιξη.
Τα αδέλφια του 39χρονου, σε κοινή τους δήλωση, ανέφεραν: «Ζητάμε μια μεγάλη συγγνώμη στην οικογένεια της άτυχης γυναίκας. Δεν μπορούμε να πιστέψουμε πώς έφτασε σε αυτό το σημείο. Κατέστρεψε δύο οικογένειες. Δεν μας έδωσε κανένα σημάδι. Να μπορούσαμε να το προλάβουμε. Δεν το περιμέναμε τέτοια εξέλιξη. Δεν ξέραμε τίποτα για αυτά που είχε στο μυαλό του».
Η παρακολούθηση και η προετοιμασία
Σύμφωνα με τα ευρήματα της αστυνομικής έρευνας, ο 39χρονος φέρεται να είχε οργανώσει συστηματικά την παρακολούθηση της πρώην συντρόφου του. Όπως προκύπτει, είχε τοποθετήσει συσκευή GPS στο όχημά της, προκειμένου να καταγράφει τις μετακινήσεις της.
Παράλληλα, είχε στην κατοχή του αντίγραφα των κλειδιών του αυτοκινήτου της, ενώ στο παρελθόν της είχε αφαιρέσει το κινητό τηλέφωνο, καθώς πίστευε ότι διατηρούσε επαφές με άλλα πρόσωπα.
Τα μηνύματα και η προσπάθεια παραπλάνησης
Την ίδια ώρα που η 43χρονη αγνοούνταν, ο δράστης έστελνε μηνύματα, επιχειρώντας να δημιουργήσει μια ψευδή εικόνα για την τύχη της.
Σε ένα από αυτά ανέφερε: «Το θέμα είναι γιατί δεν σήκωνε τα τηλέφωνα, ρε φίλε κανένα… και τον χρόνο που ήθελε, ή να φύγει μακριά από εδώ».
Σε άλλο σημείο, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της έρευνας, ισχυριζόταν ότι η γυναίκα σκόπευε να επισκεφτεί μοναστήρι στο Ρέθυμνο. Παράλληλα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, φέρεται να είχε υποστηρίξει προς την οικογένεια ότι η 43χρονη του έκλεινε το τηλέφωνο, επιχειρώντας να ενισχύσει το αφήγημα της «εξαφάνισης».
Η δολοφονία και η διαδρομή διαφυγής
Οι Αρχές εκτιμούν ότι το έγκλημα διαπράχθηκε στο παρεκκλήσι του Αγίου Παντελεήμονα, στην περιοχή Σταυρακιανής, κοντά στις Δαφνές Ηρακλείου.
Η 43χρονη έφυγε από το σπίτι της στις 11:02 και έφτασε στο σημείο περίπου στις 11:06. Σύμφωνα με την έρευνα, ο δράστης εμφανίστηκε από την πλευρά του οδηγού και την πυροβόλησε μία φορά στο κεφάλι από κοντινή απόσταση, χωρίς να προηγηθεί κάποια συνομιλία.
Στη συνέχεια, τοποθέτησε το σώμα της στα πίσω καθίσματα του αυτοκινήτου της και αποχώρησε με τη μοτοσικλέτα του. Λίγα λεπτά αργότερα, στις 11:08, είχε διανύσει περίπου 1,5 χιλιόμετρο όταν έπεσε με τη μηχανή.
Περίπου στις 12:00 εντοπίστηκε να κινείται πεζός προς καφενείο στον επαρχιακό δρόμο Ηρακλείου – Μοιρών. Στη συνέχεια κάλεσε ταξί, έχοντας εμφανή τραύματα στα χέρια και στο πρόσωπο, και κατευθύνθηκε προς την κατοικία του στους Μαλάδες Ηρακλείου.
Τι είπε στον οδηγό ταξί
Στον οδηγό του ταξί, ο 39χρονος επιχείρησε να δώσει διαφορετική εκδοχή για την κατάστασή του. Ανέφερε ότι είχε πέσει σε χωράφι και ότι επρόκειτο για ατύχημα, χωρίς να αποκαλύψει τι είχε προηγηθεί.
Σύμφωνα με την ίδια μαρτυρία, μίλησε για την πρώην σύντροφό του, λέγοντας ότι δεν του επέτρεπε να βλέπει όσο θα ήθελε την κόρη τους, ενώ δεν έκανε καμία αναφορά σε τροχαίο με μοτοσικλέτα.
- 59 λεπτά πριν Απογραφή ανελκυστήρων: Λήγει στις 30 Ιουνίου η προθεσμία – Πρόστιμα έως 5.000 ευρώ για τους παραβάτες
- 1 ώρα πριν Το λάθος που κάνουμε όλοι με τα τάπερ στον φούρνο μικροκυμάτων
- 2 ώρες πριν Έρχεται ο πρώτος σκύλος-ρομπότ που θα «διαβάζει» τα συναισθήματά σου

















